Acties Coronacrisis Cuba

Container met ziekenhuisgoederen

Cuba staat zoals je weet bekend om zijn gezondheidszorg, en helpt andere landen met zijn medische expertise en ontwikkeling. Helaas heeft het zelf beperkte toegang tot grondstoffen, instrumenten, apparatuur en andere zaken die van vitaal belang zijn voor de bestrijding van deze crisis.

Daarom sturen wij een container naar Cuba met essentiële spullen voor de ziekenhuizen die de covid-19 patiënten behandelen. Denk hierbij aan lakens, handdoeken, en verschillende schoonmaakspullen en -middelen. Je kunt via Tikkie doneren. Wij kopen dan alle benodigde spullen in en zorgen ervoor dat ze meegaan in de container.

Container met ziekenhuisgoederen

De link voor de donatie is geldig tot 26 mei 2020, aangezien de container vertrekt op 30 mei 2020. Werkt de Tikkie niet, laat het ons dan per mail weten: info@micuba.nl Je kunt ook een bedrag overmaken naar AM Verhagen  NL92 ABNA 0494 1694 78 o.v.v Anna – container - actie. Wil je anoniem blijven? Vermeld dit dan in de opmerking van Tikkie of de overschrijving. 

Ons kantoor in Amsterdam is ook één van de verzamelpunten. Je kunt hier de spullen die hard nodig zijn inleveren. We ontvangen je donatie graag vóór 25 mei. Kijk hier welke spullen er nodig zijn en hoe je deze af kunt leveren. Doneer aan de ziekenhuizen, zodat ook de zwakkeren in Cuba goed geholpen kunnen worden!

Bekijk hier hoeveel er tot nu toe al is opgehaald!

Crowdfunding - we support local tourism

Lokale ondernemers in het toerisme worden het hardst getroffen door deze coronacrisis. Geen werk betekent voor hen geen inkomen. Per land is de hulpbehoefte anders en dus hebben verschillende reisexperts op hun eigen bestemming acties opgezet – verzameld op We support local tourism

In Cuba is de coronacrisis is vooral dramatisch voor gidsen en fietstaxi rijders: kostwinners die dag-tot-dag leven en daardoor weinig reserves hebben kunnen opbouwen. Wij willen de lokale gidsen op korte termijn ondersteunen. Zonder vangnet, maar met jullie bijdrage, kunnen de gidsen deze moeilijke tijd overbruggen.

Elke bijdrage telt! Een bedrag van 25 euro is voor een lokale gids ongeveer een weeksalaris. Ons doel is om elk gezin te helpen met 100 euro per maand. Hoe meer bijdrages, hoe meer gezinnen we kunnen steunen en hoe langer we dit kunnen volhouden!

Wij kunnen nu het verschil maken! Help de lokale gidsen en bicitaxeros de coronacrisis door. Met jullie bijdrage kunnen we hun weggevallen salaris aanvullen.

Crowdfunding - we support local tourism

Volg ons & deel de acties

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in deze projecten. We vertellen over de mensen die de donaties ontvangen, en publiceren inspirerende artikelen en ervaringen over Cuba.

Sharing is caring, dus deel dit ook vooral met je eigen netwerk en help de Cubanen de coronacrisis door. Volg ons op Facebook en Instagram, waar we de mooiste ervaringen in Cuba met je zullen delen.

MiCuba

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba - 2020