Van west naar Oost

Voormalige suikerrietplantages, bountystranden én Cubaanse salsa

Vervoer

Huurauto (medium-klasse)

Gebied

Westen en oosten van Cuba

Afstand

2095 km

Accommodatie

Casas Particulares & Hotels

Reisduur

20 dagen & 19 nachten

Prijs

v.a. € 1429,- p.p.*

Info

*Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer voor een rondreis in het laagseizoen

Van west naar oost

Het voordeel van deze route is dat je enkel van west naar oost hoeft en daarmee meer tijd hebt om bij elk plaatsje even goed stil te staan bij de lokale sfeer. Je hebt meer tijd om tussenstops te maken en iets van de omgeving te zien. Van de tabaksvelden van Viñales, het natuurpark Las Terrazas, koloniale indrukwekkende steden als Havana, Camagüey en Santiago de Cuba en authentieke plaatsjes als Trinidad en Remedios. Je rijdt van de westkust (Cayo Jutía/Levisa), naar de zuidkust, pakt ook de noordkust mee (eilandje Cayo Santa María) en eindigt aan de oostkust.

Inclusief

 

Meet & greet in Havana met MiCuba lokale vertegenwoordiger

Havana: City-tour

Viñales: Tabaksboer-excursie

Trinidad: Fietstaxi-tour

Huurauto 17 dagen (medium-klasse)

19 overnachtingen in casas particulares (inclusief ontbijt)

Transfers van en naar het vliegveld

Exclusief

Internationale vlucht

Autoverzekering ter plaatse en extra’s

Toeristenvisum

Optionele excursies

Hoogtepunten

 

Havana, Viñales, Soroa, Cienfuegos, Trinidad, Remedios, Camagüey, Santiago de Cuba, Baracoa, Holguín

Reisschema

 

Dag 1 - Havana
Intercontinentale vlucht op Havana of Varadero. Bij aankomst in Varadero reis je in ongeveer 1,5 – 2 uur gelijk door naar Havana.

Dag 2 - Havana – City-tour in Havana Vieja
In de ochtend krijg je een Meet & Greet met onze vertegenwoordiger en maak je een city-tour met lokale gids. Verken Havana Vieja als een echte Habanero.

Dag 3 - Viñales
Extra vroeg in ochtend haal je de huurauto op en rijd je naar het Cubaanse platteland. Bij de casa word je hartelijk ontvangen met een welkoms-cocktail.

Dag 4 - Viñales – Op bezoek bij de tabaksboer
In de ochtend maak je een rondleiding met Engelstalige gids en bezoek je een lokale tabaksboer. Je leert alles over het tabaksproces te midden van het betoverende landschap van Viñales.

Dag 5 - Soroa
In iets meer dan een uur rijd je het natuurgebied Sierra del Rosario binnen. Ontdek de groenrijke omgeving Las Terrazas en de waterval El Salto de Soroa.

Dag 6 - Cienfuegos
In ongeveer 5 uur ben je al aangekomen in het charmante Cienfuegos. Je casa is gelegen aan de baai in Punta Gorda. Geniet van het prachtige uitzicht en verken op je gemakje deze Franse koloniale stad.

Dag 7 - Cienfuegos
Breng een bezoekje aan het kasteel Castillo de Jagua: Een fort uit eind 18e eeuw, gebouwd door de Spaanse soldaten ter verdediging van de stad, gelegen aan de baai in Cienfuegos.

Dag 8 - Trinidad
Als je op tijd vertrekt kun je onderweg nog de watervallen van El Nicho aandoen. In de middag rijd je het levendige Trinidad binnen. Ga lekker op een stoepje zitten en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Dag 9 - Trinidad
In de ochtend maak je een bijzondere fietstaxi-tour en krijg je een bijzondere kijk op het Cubaanse lokale leven. Je rijdt langs de levendige buitenwijken van Trinidad en langs basis- en middelbare scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, de lokale verkooppunten van vers fruit en rietsuikerlimonade, een keramiekwerkplaats en nog veel meer.

Dag 10 - Remedios
Vertrek vroeg in de ochtend, zodat je ook nog de universiteitsstad Santa Clara kunt bezoeken. Of neem het bergpad voor prachtig uitzicht over de Escambray bergen.

Dag 11 - Remedios
Vandaag kun je een optionele excursie doen naar Cayo Santa María. In een oldtimer maak je een rit van Remedios tot het einde van Cayo Santa María. Dit uiterste puntje is onderdeel van een natuurreservaat.

Dag 12 - Camagüey
In ongeveer 3,5-4 uur rijd je Camagüey binnen en raak je al snel verdwaald in de binnenstad. Neem rustig de tijd om de casa te vinden en ga daarna lekker zelf op pad in deze grote koloniale stad.

Dag 13 - Camagüey
Je kunt vandaag de Sierra de Cubitas bezoeken. Hier vind je meer dan 300 ondergrondse rotsformaties met hoge speleologische waarde. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Mercado Agropecuario El Río: een levendige, lokale boerenmarkt aan de calle Matadero.

Dag 14 - Santiago de Cuba
Vertrek extra vroeg in de ochtend, dit is namelijk een lange rit van 6,5-7 uur. Maar dan wel in het muzikale, swingende Santiago de Cuba! Rust aan het einde van de middag lekker uit en geniet buiten op de patio van een heerlijk huisgemaakt avondmaal in je eigen casa.

Dag 15 - Santiago de Cuba
Deze dag kun je vrij besteden in Santiago de Cuba. Bezoek bijvoorbeeld het rummueseum of maak een mooie optionele excursie naar het natuurpark Pico Turquino.

Dag 16 - Baracoa
Vertrek weer extra vroeg, je bent ongeveer 4-5 uur onderweg, maar als natuurliefhebber word je extra beloond! Verken in de middag de koloniale binnenstad en geniet van deze groene omgeving.

Dag 17 - Baracoa

Excursie tafelberg El Yungue (lokaal te regelen)
Trek je wandelschoenen maar aan! In de ochtend kun je, onder begeleiding van een gids, de enige tafelberg op Cuba beklimmen. El Yunque was een heiligenplaats van de oorspronkelijke eilandbewoners: de Taíno-indianen.

Dag 18 - Baracoa
Bezoek ook het natuurpark Alexander Van Humboldt, dat ook deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Dag 19 - Holguín
Een prima plek om de rondreis te eindigen. Wil je liever in een all-inclusive aan het strand, dan kun je ook in Guardalavaca de laatste dag doorbrengen. In Holguín breng je de huurauto terug.

Dag 20 - Retour
De reis zit er alweer op! Chau Cuba, hasta la próxima vez.

Accommodatie

 

Route

Havana, Viñales, Playa Girón, Cienfuegos, Trinidad, Remedios, Havana

 

MiCuba

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Links

Volg ons

2020  - Powered by MiCuba BV  - Copyright © 

MiCuba Alle rechten voorbehouden