Coronavirus Cuba

Update reizen & corona in Cuba

Met aangepaste reisadviezen wordt reizen steeds meer mogelijk, gelukkig. Wij houden je graag op de hoogte van de situatie in Cuba.

Coronavirus in Cuba

In Cuba is het coronavirus goed onder controle! In Havana en Matanzas worden nu de laatste gevallen gemeld. De situatie is vanwege de strenge maatregelen gelukkig nooit geëscaleerd zoals in andere landen, en daarom was het vrij snel weer onder controle. Het grootste deel van het land is dus nu al virus-vrij, met Havana en Matanzas als laatste gebied.

Heropening van de grenzen

Voor de heropening van de grenzen staat de veiligheid van iedereen centraal. Cuba heeft hierom drie fasen vastgesteld. In de eerste fase is toerisme herstart voor de Cubanen zelf, en 1 juli is fase twee van start gegaan. Dit houdt in dat Cuba weer open is voor internationaal toerisme, maar alleen voor de cayos (de eilanden) en de resorts daar. Toeristen mogen de cayo dus niet verlaten. Als blijkt dat dit goed gaat, dan zal Cuba overgaan naar fase drie. In deze fase gaat stapsgewijs het hele land open voor internationaal toerisme, waarbij toeristen weer een rondreis mogen maken en in casas particulares kunnen verblijven.

Tijdens deze derde fase zijn er wel enkele regels en afspraken om rekening mee te houden. Reizen zal beperkt worden tot een maximaal aantal reizigers. Bij aankomst zullen toeristen de PCR-test moeten ondergaan. Gedurende de reis moeten klachten altijd gemeld worden, en toeristen met symptomen zullen ook in quarantaine geplaatst worden in speciaal hiervoor bestemde faciliteiten. Verschillende toeristische faciliteiten (zoals zwembaden) zullen werken op 50% van hun capaciteit, en op deze manier kun je dus op een veilige manier dit prachtige eiland ontdekken. Zodra fase drie afgekondigd wordt, zullen wij hier een update plaatsen.

Lees hier ook het actuele reisadvies voor Cuba van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Boek met flexibiliteit, en ontdek Cuba!

Flexibele voorwaarden

Vanwege de onzekerheid rond het coronavirus boek je je reis bij ons onder flexibele voorwaarden..

 

Je kunt je reis tot 30 dagen voor vertrek geheel kosteloos omboeken of annuleren. Dit geldt voor alle boekingen die gedaan worden van 10 september t/m 30 november 2020 met vertrek tot en met 31 december 2021. Bovendien kun je een gratis workshop toevoegen aan je reisschema. Zo haal jij het meeste uit je reis en krijgen de lokale gidsen extra ondersteuning – wat ze hard nodig hebben. Je kunt kiezen uit een workshop fotografie, cocktail maken of percussie in Trinidad.  

 

Vraag hier een persoonlijk reisvoorstel aan.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op via info@micuba.nl of telefonisch via +31 (0)20-7700486.

 

Crowdfunding - we support local tourism

Lokale ondernemers in het toerisme worden het hardst getroffen door deze coronacrisis. Geen werk betekent voor hen geen inkomen. Per land is de hulpbehoefte anders en dus hebben verschillende reisexperts op hun eigen bestemming acties opgezet – verzameld op We support local tourism

In Cuba is de coronacrisis is vooral dramatisch voor gidsen en fietstaxi rijders: kostwinners die dag-tot-dag leven en daardoor weinig reserves hebben kunnen opbouwen. Wij willen de lokale gidsen op korte termijn ondersteunen. Zonder vangnet, maar met jullie bijdrage, kunnen de gidsen deze moeilijke tijd overbruggen.

Elke bijdrage telt! Een bedrag van 25 euro is voor een lokale gids ongeveer een weeksalaris. Ons doel is om elk gezin te helpen met 100 euro per maand. Hoe meer bijdrages, hoe meer gezinnen we kunnen steunen en hoe langer we dit kunnen volhouden!

Wij kunnen nu het verschil maken! Help de lokale gidsen en bicitaxeros de coronacrisis door. Met jullie bijdrage kunnen we hun weggevallen salaris aanvullen.

Crowdfunding - we support local tourism

Volg ons & deel de acties

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in deze projecten. We vertellen over de mensen die de donaties ontvangen, en publiceren inspirerende artikelen en ervaringen over Cuba.

Sharing is caring, dus deel dit ook vooral met je eigen netwerk en help de Cubanen de coronacrisis door. Volg ons op Facebook en Instagram, waar we de mooiste ervaringen in Cuba met je zullen delen.

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba - 2020