Coronavirus Cuba

Update reizen & corona in Cuba

Met aangepaste reisadviezen wordt reizen steeds meer mogelijk, gelukkig. Cuba is begonnen met de heropening van het land, en wij houden je graag op de hoogte van de situatie, nu ook Varadero per 15 oktober internationale toeristen weer verwelkomt.

Heropening van de grenzen

Voor de heropening van de grenzen staat de veiligheid van iedereen centraal. Cuba heeft hierom drie fasen vastgesteld. In de eerste fase is toerisme herstart voor de Cubanen zelf, en op 1 juli is fase twee van start gegaan. In deze fase heropende Cuba voor internationaal toerisme naar enkele cayos (de kleine eilandjes) en de resorts daar. Toeristen kunnen zo op een veilige manier genieten van de prachtige Cubaanse stranden. Het land zal verder stapsgewijs meerdere bestemmingen toegankelijk maken voor reizigers, tot uiteindelijk rondreizen en verblijf in casas particulares weer mogelijk is.

Update! Op 15 oktober heropent Varadero! Dit is de volgende stap in de heropening van Cuba. Vanaf 15 oktober is het vliegveld van Varadero weer open en kunnen reizigers genieten in een van uitgekozen prachtige hotels en de stranden hier. Door middel van enkele afspraken en maatregelen kan deze volgende stap veilig worden gezet.

Toeristen verblijven in een van de geselecteerde hotels en zullen de toeristenpool ook niet verlaten. Voor Varadero is dit het gedeelte van het schiereiland waar de resorts zich bevinden, hierdoor zijn enkele excursies mogelijk. Bij aankomst op het vliegveld zullen reizigers gratis de PCR-test ondergaan. Toeristen moeten verzekerd zijn voor Covid-19, en als dit niet mogelijk is, kan er op het vliegveld voor 30 dollar een verzekering aangeschaft worden. Vervolgend, indien negatief getest, worden toeristen op een veilige manier met bussen naar de hotels gebracht om van de vakantie te genieten. Tenslotte treffen de geselecteerde hotels alle nodige voorzorgsmaatregelen wat betreft hygiëne en veiligheid. Ook zal er in elk hotel een medisch team aanwezig zijn.

Het is dus een eerste stap in de heropening van Cuba en daarmee heel goed nieuws!   

 

Coronavirus in Cuba

In Cuba is het coronavirus goed onder controle! De situatie is vanwege de strenge maatregelen gelukkig nooit geëscaleerd zoals in andere landen. Het grootste deel van het land is dus nu al virus-vrij, en daarom begint Cuba nu stapsgewijs de heropening van het land voor toerisme.   

 

Wij houden het reisadvies in de gaten en bereiden ons voor. Je kunt altijd contact met ons opnemen over de opties voor jouw reis.

 

Lees hier ook het actuele reisadvies voor Cuba van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Boek met flexibiliteit, en ontdek Cuba!

 

Crowdfunding - we support local tourism

Lokale ondernemers in het toerisme worden het hardst getroffen door deze coronacrisis. Geen werk betekent voor hen geen inkomen. Per land is de hulpbehoefte anders en dus hebben verschillende reisexperts op hun eigen bestemming acties opgezet – verzameld op We support local tourism

In Cuba is de coronacrisis is vooral dramatisch voor gidsen en fietstaxi rijders: kostwinners die dag-tot-dag leven en daardoor weinig reserves hebben kunnen opbouwen. Wij willen de lokale gidsen op korte termijn ondersteunen. Zonder vangnet, maar met jullie bijdrage, kunnen de gidsen deze moeilijke tijd overbruggen.

Elke bijdrage telt! Een bedrag van 25 euro is voor een lokale gids ongeveer een weeksalaris. Ons doel is om elk gezin te helpen met 100 euro per maand. Hoe meer bijdrages, hoe meer gezinnen we kunnen steunen en hoe langer we dit kunnen volhouden!

Wij kunnen nu het verschil maken! Help de lokale gidsen en bicitaxeros de coronacrisis door. Met jullie bijdrage kunnen we hun weggevallen salaris aanvullen.

Crowdfunding - we support local tourism

Volg ons & deel de acties

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in deze projecten. We vertellen over de mensen die de donaties ontvangen, en publiceren inspirerende artikelen en ervaringen over Cuba.

Sharing is caring, dus deel dit ook vooral met je eigen netwerk en help de Cubanen de coronacrisis door. Volg ons op Facebook en Instagram, waar we de mooiste ervaringen in Cuba met je zullen delen.

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba - 2020