Coronavirus Cuba

 

Update reizen & corona in Cuba  (Update 5 maart 2021)

In Cuba is het coronavirus redelijk goed onder controle! De situatie is vanwege de strenge maatregelen gelukkig nooit geëscaleerd zoals in andere landen. Het grootste deel van het land is dus nu al virus-vrij, en daarom begint Cuba nu stapsgewijs de heropening van het land voor toerisme.Wij houden je graag op de hoogte van de situatie.  

​ Sinds 15 november is de luchthaven van Havana weer opengesteld voor internationaal vliegverkeer en de eerste eigenaren van onze casas particulares hebben hun deuren weer geopend. Het is dus mogelijk om weer in de meeste regio’s rond te reizen, per huurauto, privétransfers of bus. Onze accommodatieleveranciers, gidsen en chauffeurs zijn uitgebreid geïnstrueerd over de veiligheid- en hygiëneprotocollen, om ervoor te zorgen dat jij en de Cubanen zo veilig mogelijk blijven tijdens je reis.

Wij zijn er dus helemaal klaar voor als er weer vanuit Nederland naar Cuba mag worden gereisd.

Ben je van plan binnenkort naar Cuba te reizen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de maatregelen die gelden. Het beste kun je contact met ons opnemen over de opties voor jouw reis. We leggen je graag uit welke maatregelen er nu en mogelijk voor jouw reis gelden. .

 

Lees hier ook het actuele reisadvies voor Cuba van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Boek met flexibiliteit, en ontdek Cuba!

 

Crowdfunding - We support local tourism

Lokale ondernemers in het toerisme worden het hardst getroffen door deze coronacrisis. Geen werk betekent voor hen geen inkomen. Per land is de hulpbehoefte anders en dus hebben verschillende reisexperts op hun eigen bestemming acties opgezet – verzameld op We support local tourism

In Cuba is de coronacrisis is vooral dramatisch voor gidsen en fietstaxi rijders: kostwinners die dag-tot-dag leven en daardoor weinig reserves hebben kunnen opbouwen. Wij willen de lokale gidsen op korte termijn ondersteunen. Zonder vangnet, maar met jullie bijdrage, kunnen de gidsen deze moeilijke tijd overbruggen.

Elke bijdrage telt! Een bedrag van 25 euro is voor een lokale gids ongeveer een weeksalaris. Ons doel is om elk gezin te helpen met 100 euro per maand. Hoe meer bijdrages, hoe meer gezinnen we kunnen steunen en hoe langer we dit kunnen volhouden!

Wij kunnen nu het verschil maken! Help de lokale gidsen en bicitaxeros de coronacrisis door. Met jullie bijdrage kunnen we hun weggevallen salaris aanvullen.

Crowdfunding - We support local tourism

Volg ons & deel de acties

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in deze projecten. We vertellen over de mensen die de donaties ontvangen, en publiceren inspirerende artikelen en ervaringen over Cuba.

Sharing is caring, dus deel dit ook vooral met je eigen netwerk en help de Cubanen de coronacrisis door. Volg ons op Facebook en Instagram, waar we de mooiste ervaringen in Cuba met je zullen delen.