top of page
Home

Cuba 24 dagen

GEBIED

Hele eiland
 

THEMA'S

Cultuur - Natuur - Ontdekking
 

DAGEN

24 dagen
 

Voorbeeldrondleiding

Kokosbomen, Cubaanse son én koloniale sferen

Levendig en kleurrijk Havana. groen en charmant Viñales. Cienfuegos-stad: "De parel van het zuiden". Schilderachtig en muzikaal Trinidad. Koloniale stad Camagüey. Santiago de Cuba: de hoofdstad van het oosten. Tropische schoonheid in Baracoa. Traditioneel en gracieus Remedios. Santa Clara: de stad van Che Guevara. Het beroemde strand van Varadero.

In 24 dagen maak je een rondreis van west naar oost Cuba en weer terug. Je start deze rondreis in Havana of Varadero en legt in totaal 2660 kilometer af. Vooral voor de natuurliefhebber is dit een mooie rondreis, aangezien je zowel het groene Viñales in het westen, als de jungle van Baracoa in het oostelijke punt van het eiland meepakt. In Havana maak je een wandeling door Havana Vieja, de beroemde Cubaanse tabaksvelden bezoek je in Viñales, in Trinidad maak je een lokale fietstaxi-tour en in Baracoa doorkruis je de jungle en beklim je de enige tafelberg van Cuba. Leuk is ook het kleinschalige verblijf in casas particulares, waarmee je echt de lokale sfeer proeft. Dit is een actieve vakantie met veel cultuur- en natuurmomenten. Aan het einde van de reis kun je aan het strand in Varadero uitrusten en bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan.

VERVOER

Privé transfers*

 

ACCOMMODATIE

Casas particulares 

 

PRIJS VANAF

€ 2.156 - p.p.*

 

* Bus of huurauto is ook mogelijk.

* Deze prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer voor een rondreis in het laagseizoen.

 

Cuba.jpg

LOKALE IMPACT

Uw reis naar Cuba heeft een economische impact op de lokale bevolking

Route

Havana, Viñales, Soroa, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Santiago de Cuba, Baracoa, stop in Sancti Spíritus to Remedios, stop in Santa Clara to Varadero 
 

Reisschema

Havana

Havana Cuba

 

Dag 1 - Havana Vieja of Vedado
Na de vlucht op Havana of Varadero reis je gelijk door naar je casa particular in Havana. Nu kan het genieten echt beginnen!

Dag 2 – Havana Vieja of Vedado – toeren in een klassieke oldtimer

In de ochtend krijg je een Meet&Greet met onze lokale vertegenwoordiger en maak je een city tour met lokale gids. Aan het einde van de tour stap je in een klassieke oldtimer en verken je Havana als een echte Habanero.

Dag 3 – Havana Vieja of Vedado

Slenter door de verschillende wijken en langs de Malecón. Het is de moeite waard om ‘s avonds langs deze golfbreker te wandelen, naar de zee te staren en de magie van zijn zonsondergang te bewonderen.

Viñales

cuba-rondreis-micuba-viñales-pinar-del-rio.jpg

 

Dag 4 - Viñales

Vandaag vertrek je naar het Cubaanse platteland. Bij de casa word je hartelijk ontvangen met een welkomstcocktail.

Dag 5 - Viñales – op bezoek bij de tabaksboer

In de ochtend maak je een rondleiding met Engelstalige gids en bezoek je een lokale tabaksboer. Je leert alles over het tabaksproces te midden van het betoverende landschap van Viñales.

Soroa

Soroa-Las Terazas.jpg

 

Dag 7 – Soroa - Huellas de la Historia

Soroa is een klein stadje met weelderige natuur. Huellas de la Historia brengt je naar het Sierra del Rosario Biosphere Reserve, waar de gids je vertelt over de Franse koffiekolonisten. Bezoek ook de waterval Salto de Soroa!

Cienfuegos

156A8966.jpg

 

Dag 8 - Cienfuegos

Vanuit Soroa reis je door naar het charmante Cienfuegos. Je casa particular is gelegen aan de baai in Punta Gorda of in het centrum. Geniet van het prachtige uitzicht en verken op je gemak deze Franse koloniale stad.

Trinidad

Trinidad-City.jpg

 

Dag 9 – Trinidad - cocktail workshop

Onderweg kun je de watervallen van El Nicho aandoen. In de middag rijd je het levendige Trinidad binnen. Geniet van alles wat er om je heen gebeurt. Leer in de workshop ook hoe je de beste Cubaanse cocktails maakt!

 

Dag 10 - Trinidad - lokale bicitour + workshop pottenbakken

In de ochtend staat je fietstaxi klaar en ga je met een trinitario de plekjes van de stad bezoeken waar het échte lokale leven zich afspeelt. Doe daarna de workshop pottenbakken met een bekende keramiekkunstenaar uit Trinidad.

Dag 11 – Trinidad – Valle de los Ingenios + fotografieworkshop

Samen met de gids, en in een oldtimer, bezoek je de voormalige suikerrietplantages gelegen in de Valle de los Ingenios. Hierna ga je samen met een lokale fotograaf de verborgen juweeltjes van Trinidad fotograferen.

Camagüey

Camaguey_NOY9149_1.jpg

 

Dag 12 – Camagüey

Camagüey heeft geen geordend dambord stratenpatroon, maar is juist heel chaotisch en verwarrend. Het is een waar doolhof van fraaie smalle straatjes gekarakteriseerd door typische keien, en met veel pittoreske plazas.   

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba (2).jpg

 

Dag 13 - Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en feesten, een waar bolwerk van Afro-Cubaanse cultuur. Wandel ook zeker door de de wijk El Tivolí, één van de schilderachtigste delen van Santiago de Cuba.

​​

Dag 14 – Santiago de Cuba - salsa workshop

Vandaag is het tijd voor het muzikale en swingende Santiago de Cuba en om lekker in beweging te komen op de ritmische deuntjes tijdens de salsa workshop. Geniet ook van een heerlijk huisgemaakt diner in je eigen casa.

Baracoa

cuba-rondreis-Cuba-24-dagen-micuba-baracoa.jpg

 

Day 15 - Baracoa 
Baracoa has the most beautiful estuary in Cuba, a beautiful green-blue sea, and an abundance of coconut trees, cocoa and banana plants. Enjoy this green environment and explore the colonial city centre in the afternoon.

Day 16 – Baracoa - Adventure jeep tour
Today you will travel through the natural environment of Baracoa. This excursion shows you the beauties of the Toa river and Maguana beach. You will learn everything about the nature, traditions and history of Baracoa.

Day 17 - Baracoa
On this day you might also like to visit the Alexander Van Humboldt natural park, which is part of the Unesco World Heritage List.

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba-Morro.jpg

 

Dag 18 – Santiago de Cuba

Een tweede bezoek aan Santiago de Cuba. Perfect om eens een bezoek te brengen aan het rummuseum en nog een wandeling te maken door de levendige wijken van deze stad. Het is hier nooit saai!

Camagüey

Camaguey.jpg

 

Dag 19 – Camagüey

Op deze dag ben je weer even terug in Camagüey. Bekijk alles wat je nog niet gezien had in deze koloniale stad.

Remedios

Remedios.jpg

 

Dag 20 – via Sancti Spíritus naar Remedios

Sancti Spíritus is de bestemming om helemaal op te gaan in het lokale Cubaanse leven – en dus een leuke tussenstop! Geniet vervolgens in Remedios van de stille charme die dit dorp heeft weten te bewaren.

Cayo Santa María

shutterstock_216990973.jpg

 

Dag 21 – Remedios - Cayo Santa Maria tour

Vandaag staat een dag vol geweldig strandplezier gepland. Het duurt ongeveer een uurtje om over de pedraplén te rijden; een weg die je over het water voert en langs verschillende cayo's van de Sabana-archipel.

Varadero

Varadero-ALV.jpg

 

Dag 22 – via Santa Clara naar Varadero

Onderweg kun je een tussenstop maken in Santa Clara: de stad van Che Guevara, waar je zijn monument kunt bezoeken. Hierna reis je door naar Varadero, om te genieten van het strand en een prachtige zonsondergang.

Dag 23 - Varadero

Uitgerekte stranden, palmbomen en helder transparant water. Relax en geniet van een cocktail op een van ‘s werelds mooiste stranden. Of probeer één van de watersporten! We kunnen hier ook een mooi all-inclusive resort boeken.

Dag 24 - Retour

Helaas de reis zit er weer op… maar een lichtpuntje: je neemt als bagage wel weer mooie herinneringen mee naar huis!

Inbegrepen

Meet&Greet in Havana met MiCuba lokale vertegenwoordiger

Havana: underground biketour + salsa workshop

Viñales: Tobacco walking tour

Soroa: Huellas de la Historia

Trinidad: cocktail workshop + fietstaxi-tour + workshop pottenbakken + Valle de los Ingenios + photography workshop

Santiago de Cuba: salsa workshop

Baracoa: adventure jeep tour

Huurauto 19 dagen (standard automatic), privé transfers of bus tickets

23 overnachtingen in casas particulares (inclusief ontbijt)

Transfers van en naar het vliegveld (Havana airport of Varadero airport)

Engelssprekende gids voor alle excursies

Lokale assistentie

Persoonlijke travel app met reisinformatie en lokale tips

Niet inbegrepen

Internationale vlucht

Autoverzekering ter plaatse en extra’s

Toeristenvisum

Optionele excursies

bottom of page