Het grootste eiland van de caraïben

Cuba

Over Cuba en de cubanen

 

Cuba is het grootste en meest veelzijdige eiland in het Caribische gebied, met een lengte van 1250 kilometer en breedte van 191 kilometer.

Het eiland is overwegend vlak, alleen in het zuidoosten bevindt zich het gebergte Sierra Maestra (met als hoogste punt 1974 meter Pico Turquino). De andere twee heuvelachtige regio´s zijn: Sierra del Escambray (midden-zuiden van Cuba bij Trinidad) en Sierra del Rosario (westen van Cuba bij Viñales).

De officiële taal is Spaans en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 graden. Cuba telt meer dan 11 miljoen inwoners en het eiland is opgedeeld in 16 provincies met Havana als hoofdstad.

En Cuba zou Cuba niet zijn zonder de Cubanen. Zij zijn de sfeermakers en hebben voor elk probleem wel een oplossing. "Relaja y copera” oftewel relax en go with the flow dat is een mentaliteit waar wij in het gehaaste Europa nog veel van kunnen leren! Aan muziek en dans ontkom je niet in Cuba, het zit namelijk diepgeworteld in de genen van de Cubanen. De aanstekelijke muziek van de salsa kent zijn oorsprong in Cuba. Naast de muziek, geschiedenis en cultuur heeft Cuba ook een prachtige natuur. In het bijzonder de groene tabaksheuvels en de mogotes in Viñales, de maagdelijke parelwitte stranden en de kleurrijkste koraalriffen met tropische vissen. Voor de natuurliefhebbers en duikers is Cuba een waar paradijs.

Kortom, in Cuba kun je volledig opgaan in de warme, swingende Cubaanse sfeer of je heerlijk terugtrekken in een schommelstoel op je eigen dakterras. Je kunt hier veel verschillende indrukken opdoen en wordt constant verrast door dit fascinerende land.

MiCuba

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba - 2020