Baracoa

Baracoa: Tussen de kokosbomen in Baracoa

Baracoa ligt in het oosten van Cuba aan de voet van de tafelberg El Yunque. Het heeft de mooiste riviermonding van Cuba, een prachtige groenblauwe zee, een overvloed aan kokosbomen, cacao- en bananenplanten. Naast de omvangrijke onaangetaste natuur in deze groene omgeving is Baracoa ook nog eens de oudste Europese nederzetting op Cubaans grondgebied. Christoffel Columbus zou hier, waar nu de haven van de stad is, in 1492 voor het eerst voet aan land zetten. Wat je echt moet proeven is het lokale zoete snoepgoed: Cucurucho, gemaakt van kokos en honing!

Optionele Excursies

Hiking El Yunque: Trek je wandelschoenen maar aan! In de ochtend ga je, onder begeleiding van een Engelstalige gids, de enige tafelberg op Cuba beklimmen. El Yunque was een heiligenplaats van de oorspronkelijke eilandbewoners: de Taíno-indianen.

Hiking Natuurpark "Alejandro de Humboldt"

Boottocht Sendero Navegando por el Toa
Yumurí
Punta de Maisí

MiCuba Tips

National Park Alexander Von Humboldt:
Op 20 km ten noorden van Baracoa tussen Guantanamo en Holguin ligt het natuurpark Alexander Van Humboldt, dat ook deel uitmaakt van de UNESCO wereldgoedlijst. Je kunt hier mooie wandelingen maken in deze groenrijke, rustige omgeving.

Río Toa:
Dit is de meest waterrijke rivier van Cuba en is omringd door tropische bossen. Het ligt in een belangrijk ecologisch gebied.

El Yunque:
Deze tafelberg ligt op 8 kilometer ten westen van de stad en was een heilige plaats van de Taíno-indianen. Samen met de baai van Baracoa geeft het een prachtig uitzicht over het gebied.

Río Duaba: 

Aan de voet van El Yunque stroomt deze rivier, met zijn kristalhelder water  en weelderige flora en fauna.

Playa Maguana: 

In het noord-westen van de stad ligt een klein strand, wat niet druk bezocht wordt, maar voor de strandliefhebber wel de moeite waard is om te bezoeken.

Naar bestemming

Baracoa – Santiago de Cuba 240 km
Baracoa – Bayamo 319 km
Baracoa – Camaguey 526 km
Baracoa – Guardalavaca 392 km
Baracoa - Gibara 293 km
Baracoa - Holguin 335 km

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba 2011 - 2021