Bayamo

Bayamo: De stad van de koetsjes

Bayamo is de hoofdstad van de provincie Granma en staat ook wel bekend als de geboortestad van het Cubaans patriotisme. In de 16e eeuw was Bayamo een van de belangrijkste landbouwgebieden van het eiland. Een bijzonderheid aan deze stad is het meest gebruikte transportmiddel van zijn inwoners: de paardenkoets. Neem zelf ook een ritje en proef de sfeer in deze stad vol historie.  Bayamo ligt nabij het bergachtige gebied van de Sierra Maestra, waar je trektochten en of bergwandelingen kunt maken naar de hoogste bergtop van Cuba: Pico Turquino.

MiCuba Tips

Plaza de la Revolución de Bayamo:
Het centrale plein in het historische centrum, waar men voor het eerst het Cubaans volkslied heeft gezongen. Ook bekend als “Himno de Bayamo”.

La iglesia de San Salvador de Bayamo:
De kerk San Salvador uit de koloniale tijd met een bijzondere patriotische muurschildering.

Sierra Maestra:
Bayamo is een van de steden die toegang geeft tot de bergketen Sierra Maestra, met de Pico Turquino als de hoogste bergtop van het eiland (1974 meter hoogte). Een deel van dit natuurgebied Desembarco del Granma staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Geboortehuis van Carlos Manuel de Céspedes:
In het historische centrum op de Calle Antonio Maceo 57 kun je het geboortehuis bezoeken van de eerste president van de Cubaanse republiek (1819 – 1874).

Naar bestemming

Bayamo – Holguín 75 km
Bayamo – Santiago de Cuba 120 km
Bayamo – Camagüey 207 km
Bayamo – Baracoa 319 km

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba 2011 - 2021