Camagüey

Camagüey: Stad van kerken en tinajones

Met haar koloniaal historisch stadscentrum heeft Camagüey een rijk erfgoed. Perfect om te struinen door het centrum met koloniale pleinen, kerken en herenhuizen. Camagüey heeft het grootste koloniaal historische stadscentrum van Cuba met een aparte opbouw die speciaal toegepast werd met als doel bezoekende piraten in de war te brengen. Het is een waar doolhof van fraaie, smalle straatjes gekarakteriseerd door kinderkopjes. De vele kerken waren zeer belangrijk in het leven van deze stad.  De stad staat ook wel bekend als de stad van de tinajones. Dit zijn aardewerkkruiken, die je naast voordeuren of in patio’s kunt vinden. Van oorsprong was het een koloniaal statussymbool voor de bevolking om kostbaar regenwater in op te vangen. In de weekenden heeft deze stad prima live muziek te bieden met een glaasje rum erbij.

MiCuba Tips

La catedral de nuestra señora de la Candelaria:
Deze kathedraal is vernoemd naar de beschermvrouwe van de stad, gebouwd in de 18e eeuw en meerdere malen gerestaureerd.

Playa Santa Lucia:
Gelegen in het noordoosten van de provincie Camagüey en omringd door twee grote baaien is dit een ideaal gebied om te duiken of voor watersport activiteiten. Op ongeveer 200 meter van het strand ligt een koraalrif van 400 kilometer, het op één na grootste van de wereld.

Sierra de Cubitas:
Op 20 km ten Noorden van Camagüey vind je meer dan 300 ondergrondse rotsformaties met hoge speleologische waarde en rotsschilderingen uit precolombiaanse tijd.

Cayo Sabinal:
Een schiereiland dat verbonden is met het vasteland door een opgehoogde weg. Dit schiereiland heeft een rijke exotische flora en witte stranden met palmbomen.

De lokale markt Mercado Agropecuario El Río:
Bezoek deze levendige, lokale boerenmarkt aan de calle Matadero

Naar bestemming

Camagüey - Santiago de Cuba 327 km
Camagüey - Baracoa 526 km
Camagüey - Holguin 220 km
Camagüey - Gibara 255 km
Camagüey - Bayamo 207 km