Cienfuegos

Cienfuegos: La Perla del Sur

"Cienfuegos es la ciudad, que más me gusta a mí, een bekende quote van de muzieklegende Benny Moré, geboren in 1919 in deze charmante Franse koloniale stad Cienfuegos, ook wel de parel van het zuiden genoemd. Het is vooral een erg schone stad, met een overvloed aan neoklassieke architectuur, indrukwekkende burchten/paleizen en een prachtige baai aan de punta gorda.

MiCuba Tips

Het kasteel Castillo de Jagua: Een fort uit eind 18e eeuw, gebouwd door de Spaanse soldaten ter verdediging van de stad, gelegen aan de baai in Cienfuegos.

Elegante en gevarieerde architectuur: Palacio Valle & Palacio Azul (hotels), Teatro Terry, Club Cienfuegos, Parque José Martí, Malecón de Cienfuegos (boulevard), Paseo del Prado, Cementerio de Reina (begraafplaats).

Playa Rancho Luna: Voor de duikliefhebbers is dit strand de ideale plek. Het geeft toegang tot het koraalrif Notre Dame (5,2 meter hoog).

Ecotoerisme Laguna Guanaroca, Yaguanabo, El Nicho: Voor de natuurliefhebbers die houden van wandelen, paardrijden, zwemmen en watervallen zijn deze drie gebieden zeker een bezoek waard.

Naar bestemming

Cienfuegos – Trinidad 85 km
Cienfuegos – Santa Clara 78 km
Cienfuegos – Playa Larga 135 km
Cienfuegos – Soroa 345 km
Cienfuegos – Viñales 475 km

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba 2011 - 2021