Havana

Havana: Terug naar de jaren 50

Dynamisch, levendig en altijd in beweging! Havana is een stad waar je uren doorheen kunt slenteren en zo hier en daar zijn eigenzinnigheden kunt ontdekken. De rumoerige pleinen van La Habana Vieja (uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed), de moderne boulevards van Miramar, het culturele bohemische leven in El Vedado, de trappen van de Universiteit, en nog veel meer. Havana is een waar museum voor de architectuurliefhebbers: van een kathedraal uit de barokstijl tot het typerende Art Deco gebouw van Bacardí, van het theatergebouw Gran teatro de La Habana en het karakteristieke Capitolio (replica van het Capitool in Amerika) tot aan het gebouw Focsa (uit de jaren 50). Havana heeft velen musea en theatervoorstellingen die je kunt bezoeken en een bruisend nachtleven.  Neem  rustig de tijd om goed de sfeer te proeven en laat je meevoeren in het constante komen en gaan van het verleden en heden.

Optionele Excursies

Havana, Mi Habana-City tour
In de loop van de ochtend word je een paar uur op sleeptouw genomen door een lokale gids en laat alle highlights zien van La Habana Vieja. Je bezoekt verschillende pleintjes (o.a. Plaza de Armas, Plaza Vieja, Plaza de Catedral), bekende winkelstraat Calle Obispo, de plek waar Ernest Hemmingway zijn mojito’s dronk La Bodeguita del Medio, El Templete deze tempel markeert de plek waar de stad in 1519 werd gesticht, El Capitolio een replica van The Capitol in Washington, een authentieke apotheek Johnson & Johnson uit 1914, het gebouw van Bacardi uit 1930, en nog veel meer.

Havana verkennen in een authentieke oldtimer
Voorafgaand op de city-tour ga je in een authentieke oldtimer de meest interessante plekken van Havana af, o.a. Parque Central, Paseo del Prado, Avenida del puerto fortalezas de Habana Vieja (El Morro, La Cabaña, La Punta y La Fuerza), een rum museum, het treinstation, Plaza de la Revolucion, het park met het beeld van John Lenon. Tijdens de rit wordt er meerdere malen gestopt voor het maken van foto's.

MiCuba Tips

Malecón de La Habana:  Dé plek voor toeschouwers, verliefde stelletjes, nachtbrakers, verkopers, muzikanten, jong en oud: er is voor iedereen plek op de Sofá de La Habana, ofwel de spreekwoordelijke bank van Havana. Het is de moeite waard om ‘s avonds langs deze golfbreker te wandelen, naar de zee te staren en de magie van zijn zonsondergang te bewonderen.

Castillo Morro Cabaña: Behoort tot het oude verdedigingswerk van Havana. Dit fort ligt aan de overkant van de baai en stamt uit het koloniale tijdperk. Je kunt vanuit deze plek de stad  vanuit een heel ander perspectief bewonderen.

Cementerio de Colón: Een van de indrukwekkendste begraafplaatsen in Latijns-Amerika. Meer dan 800.000 mensen liggen hier begraven, waaronder talloze bekende Cubanen. Door de enorme beeldhouwwerken en immense toegangspoorten is dit een ware stad in stilte.

Musea: Museo Nacional de Bellas Artes (Nationaal Museum van de Schone Kunsten), Museo de la Revolución (het vroegere presidentiële paleis van Havana), Museo de Artes Decorativas, Museo de Arte Colonial, Museo del Ron (Rummuseum).

Pleinen: San Francisco de Asis, Plaza Vieja, Plaza de la Catedral, Plaza de Armas.
La Fábrica de Arte: Deze voormalige kookoliefabriek in de wijk Vedado is omgetoverd tot een ware kunstfabriek waar regelmatig exposities en concerten worden gehouden.

Naar bestemming

Havana – Varadero 150 km
Havana – Viñales 210 km
Havana – Soroa 95 km
Havana – Trinidad 365 km

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba 2011 - 2021