Playa Larga & Girón

Playa Larga: het nationale park Ciénaga de Zapata

Playa Larga ligt vlakbij de Varkensbaai waar in 1961 de wereldberoemde mislukte invasie plaatsvond. Wat deze plek bijzonder maakt, is het natuurgebied Ciénaga de Zapata. Het heeft een omvang van 628 hectare van wortelboommoerassen, 150 verschillende vogelsoorten en 43 soorten reptielen, vissen en amfibieën. Deze bestemming biedt ook mooie duikmogelijkheden aangezien het een uitstekend koraalrif heeft. Vanaf Playa Larga tot aan Playa Girón zijn er 17 verschillende duikpunten waar je de prachtige onderwaterwereld kunt bewonderen.

Playa Girón: Duiken in de beroemde Varkensbaai

Playa Girón is gelegen aan de varkensbaai waar in 1961 de wereldberoemde mislukte invasie plaatsvond. Voor de kust ligt een koraalrif dat zorgt voor rustig en helder water en goede duikmogelijkheden. 5 Minuten lopen langs de kust righting het zuiden kun je ook heel goed snorkelen bij Playa los Cocos. Naast het museum en de duikmogelijkheden, kun je bij Playa Girón ook boottochten maken en watersport activiteiten beoefenen.

Optionele excursies

Enigma de las Rocas:
In de ochtend vertrek je samen met de gids in de huurauto richting Playa Girón. Je brengt een bezoek aan Enigma de las Rocas, dit is een bijzondere plek tussen de rotsen waar je in het kristalheldere diepblauwe water tussen de vissen kunt zwemmen. Na dit bezoek kun je de rest van de dag heerlijk aan een privéstrandje liggen bij Caleta Buena, zo'n 40 kilometer van Playa Larga.

Las Salinas del Brito:
In de ochtend gaat de gids mee in de huurauto en samen maken jullie een excursie dwars door het hart van het moerassige natuurpark Cienaga de Zapata. Je stopt bij verschillende punten en krijgt uitgebreide uitleg over de flora en fauna van deze omgeving. In de maanden november tot begin maart kun je hier watervogels spotten die in dit gebied overwinteren.

Snorkelen in Playa Larga / Playa Girón:
Vroeg in de ochtend neemt de gids je mee naar de mooiste snorkelpunten van Playa Larga. Hij laat je persoonlijk deze kleurrijke onderwaterwereld zien. In de middag kun je lekker aan het water de huisgemaakte broodjes van de casa nuttigen.

MiCuba Tips

Playa Larga Natuurpark Cienaga de Zapata: Perfect snorkelgebied en ideaal voor vogel liefhebbers.

Playa Girón Op het plein staat het museum over de invasie. Dit museum is geheel gewijd aan de invasie van 1961 in de Varkensbaai. Het museum heeft 2 kamers vol met voorwerpen en foto's van de invasie. Rondom het museum staan verschillende oorlogsvoertuigen die gebruikt zijn in de strijd.

Caleta Buena: Mooie duikplek zo’n 8 kilometer ten oosten van Playa Girón.

Naar bestemming

Playa Larga – Havana 186 km
Playa Larga – Varadero Airport 140 km
Playa Larga – Playa Girón 35 km
Playa Larga - Cienfuegos 135 km
Playa Larga – Trinidad  240 km

Playa Girón – Playa Larga 35km
Playa Girón – Havana 220km
Playa Girón - Cienfuegos 95km
Playa Girón – Trinidad  175km