Remedios

Remedios: charmant koloniaal dorp nabij de noordkust

Het pittoreske, koloniale dorp Remedios ligt op nog geen 50 kilometer van Santa Clara en slechts 7 kilometer van de noordkust. Een ideale plek om dagtripjes te maken naar de adembenemende eilandjes aan de de Sabana-archipel. Bij aankomst in Remedios kun je op je gemak het centrale plein bezoeken en tussen de koloniale gebouwen en smalle straatjes slenteren. En vooral genieten van de stille charme die dit dorp heeft weten te bewaren.

Optionele excursies

Oldtimer-tour naar Cayo Santa María
De oldtimer maakt een rit van Remedios tot het einde van Cayo Santa María. Dit uiterste puntje is onderdeel van een natuurreservaat. Vervolgens stop je bij Cayo Lar Brujas waar je de rest van de dag met een cocktail in je hand heerlijk aan het strand kunt liggen.

Cubaanse traditie en cultuur
Tijdens de excursie bezoek je de stad Remedios en ook het vissersdorp Caibarien. In de stad ga je langs het museum Las Parrandas, bezoek je een kunstatelier, vervolgens rijd je naar een Cubaans landhuis buiten de stad en bezoek je een authentiek suikermuseum. Kortom, een excursie vol tradities en Cubaanse cultuur.

MiCuba Tips

Plaza Mayor: Het enige plein in Cuba met twee katholieke kerken recht tegenover elkaar: San Juan Bautista en Nuestra Señora del Buen Viaje. De kerk San Juan Bautista is gebouwd in 1692 met een neoklassieke kloktoren en van binnen barok-stijl. Waarschijnlijk een van de oudste kerken op Cuba.

Cayo Santa María en Cayo Las Brujas: Cayo Santa María is het grootste eiland van de Sabana-archipel met meer dan 14 kilometer wit zandstrand. Cayo Las Brujas maakt deel uit van een groep kleine koraaleilandjes. Het is te bereiken via een circa 50 kilometer lange tolweg (trekdam) die dwars door de zee is aangelegd. Echt een heel bijzondere ervaring om daar overheen te rijden en aan beide kanten de zee te bewonderen.

Rancho El Querete: Dit natuurpark maakt deel uit van het natuurgebied Yaguajay en is de perfecte omgeving voor zwemmen in het groenblauwe water. In de maandan april – augustus zijn de rivieren het meest gevuld dankzij de regentijd.

Parrandas de Remedios: Van 16 t/m 24 december worden de bekende “Parrandas de Remedios” gevierd. Een populair kerstfeest dat om 17:00 uur begint en eindigt bij zonsopgang.

Caibarien: Bezoek het vissersdorp op 7 kilometer afstand van Remedios. Vlakbij ligt het suikermuseum en hier staan ook 20 authentieke stoomlocomotieven.

Naar bestemming

Remedios – Santa Clara 50 km
Remedios - Trinidad 200 km
Remedios – Camagüey 290 km
Remedios - Havana 337 km