Santa Clara

Santa Clara: de stad van Che Guevara

Bij aankomst in Santa Clara merk je gelijk dat het een levendige universiteitsstad is met een open, gastvrije bevolking. De eerste dag kun je een bezoek brengen aan de meest bezochte bezienswaardigheid: Plaza de la Revolución en aan de achterkant van het monument het Museo Memorial Che van de Cubaanse guerillaleider Che Guevara. Het lokale leven speelt zich af rond het verkeersluwe Parque Vidal. Schuif lekker aan op een bankje met een ijsje in je hand en geniet van deze bewogen stad.

MiCuba Tips

Monument van Che Guevara:
Hier staat het bronzen standbeeld van Che Guevara en het mausuleum waar hij begraven ligt. Hiernaast staat een museum gewijd aan de Cubaanse revolutie en het leven van Che Guevara. Houd er rekening mee dat deze op maandag gesloten is. Nabij ligt het revolutionaire park Monumento al tren blindado.

Parque Leoncio Vidal: 
Dit park ligt in het hart van de stad en staat vol bankjes waar iedereen ‘s avonds en overdag samenkomt. Een mooi gebouw om te bezoeken is het theater Teatro de la Caridad. Nabij ligt het Escenario de la Orquesta Municipal waar je buiten op het terras kunt zitten en kunt genieten van deze sfeervolle stad.

Museo de Artes Decorativas:
Dit museum heeft een waardevolle collectie  meubelstukken, kledingstukken en kunstwerken uit de 17e tot aan de 20e eeuw.

Lago Hanabanilla: 
Tussen de bergen ligt dit prachtige meer op 364 meter hoogte boven  zeeniveau. De inheemse naam betekent “kleine mand van goud”, wat aangeeft dat het een gebied was met een rijke natuur. Een perfecte plek voor het maken van wandelingen in de omgeving.

El Mejunje:
Een plek in de stad waar de jongeren ‘s avonds samenkomen voor openlucht- concerten. Je kunt hier van alles horen: van hardrock tot Cubaanse trova.

Naar bestemming

Santa Clara - Remedios 50 km
Santa Clara - Trinidad 95 km
Santa Clara - Varadero 200 km
Santa Clara - Camaguey 295 km
Santa Clara - Havana 300 km

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba 2011 - 2021