Santiago de Cuba

Santiago de Cuba: De bakermat van de Cubaanse son

Gelegen tussen de groene uitlopers van de Sierra Maestra en de kobaltblauwe Caribische zee. Het wordt ook wel de geheime hoofdstad van Cuba genoemd, aangezien het naast Havana de grootste stad is. Het is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en feesten, een waar bolwerk van Afro- Cubaanse cultuur. Veel Cubaanse muziek is hier tot stand gekomen, denk daarbij aan de Cubaanse son, traditionele trova en bolero. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het rummuseum en wandel
langs de wijk El Tivolí, een van de schilderachtigste delen van Santiago.

MiCuba Tips

Sierra Maestra: Pico Turquino
De Sierra Maestra is een van de grootste berggebieden en strekt zich uit over zuidkust in het oosten van Cuba. Hier kun je verschillende trekkings kunt doen dwars door de valleien en diep in de bergen. Bezoek een van de natuurparken Pico Turquino National Park met als hoogste bergtop van Cuba Pico Turquino met 1974 meter hoogte.

Kathedraal Santiago de Cuba:
Deze kathedraal ligt in het park Céspedes in het centrum van de stad. Het is gerenoveerd en heeft daardoor verschillende architectonische stijlen.

Santuario de la Virgen de la Caridad del Cobre:
Deze basiliek is opgedragen aan de beschermvrouwe van Cuba, de heilige Virgen de la Caridad del Cobre. Speciaal op haar heiligendag, 8 september, ontvangt ze meer dan 500 bezoekers.

Het kasteel San Pedro de La Roca del Morro:
Dit verdedigingswerk is uit historisch en esthetisch oogpunt dé perfecte plek om uit te kijken over de oostkust.

La gran piedra:
Een vulkanische steen van meer dan 60 ton, gelegen in de Sierra Maestra. Je kunt deze toeristische trekpleister bezoeken door 452 traptredes op te lopen, met als beloning een van de mooiste uitzichten die de omgeving te bieden heeft.

Festival del Caribe (Fiesta del fuego):
In de eerste week van juli vindt dit internationaal evenement plaats. Een week vol met Cubaanse folklore, muziek en dansdemonstraties op straat.

Cuartel Moncada:
Voormalig militair kartel dat op dit moment een school huisvest. De mislukte invasie op deze plek in 1953 was een aanloop tot de Cubaanse revolutie in 1959. Het heeft een interessant museum voor liefhebbers van de Cubaanse revolutionaire geschiedenis.

Naar bestemming

Santiago de Cuba - Baracoa 240 km
Santiago de Cuba - Holguin 155 km
Santiago de Cuba - Holguin Airport 170 km
Santiago de Cuba - Bayamo 125 km
Santiago de Cuba - Camaguey 347 km