Trinidad

Trinidad: Terug in de tijd

Trinidad is een van de beste bewaarde koloniale steden in Cuba en behoort sinds 1988 tot het UNESCO-werelderfgoed. Ooit was Trinidad de thuishaven van suikerrietbaronnen. De stad is een waar openluchtmuseum en de muren ademen geschiedenis. Bij aankomst verken je rustig het historische centrum en slenter je langs de imposante snoepkleurige, koloniale huizen. Aan het einde van de middag kun je lekker op het terras bij Las Escalinatas genieten van een typische cocktail uit Trinidad: La canchánchara!

Optionele excursies

City Tour -La vida cubana - Rondleiding door Trinidad:
In de ochtend maak je een stadstour en krijg je een uitgebreide uitleg over het historische centrum van Trinidad. De Engelstalige gids vertelt levendig en met trots over de geschiedenis in zijn geboortestad.

Fietstaxi tour:
In de ochtend maak je een bijzondere fietstaxi-tour en krijg je een bijzondere kijk op het Cubaanse lokale leven dat zich afspeelt buiten het historische (en meer toeristische) centrum. Je rijdt langs de levendige buitenwijken van Trinidad en langs basis- en middelbare scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, de lokale verkooppunten van vers fruit en rietsuikerlimonade, een keramiekwerkplaats en nog veel meer. Ook krijg je uitleg over het voedselbonnensysteem waar de Cubanen nog steeds mee te maken hebben in het dagelijks leven.

Paardrijden naar Los Pilones:
Maak een paardrijtocht naar het natuurgebied Los Pilones. Het is een mooie tocht door de groene natuur en hier kun je ook nog eens lekker zwemmen bij de waterval waar je zult eindigen.

Beach-tour in een oldtimer:
Trinidad heeft naast het populaire Playa Ancón ook nog andere stranden die zeker een bezoek waard zijn. Tijdens deze beach-tour in een klassieke oldtimer rijd je langs de Caribische zee. Je bezichtigt het vissersdorpje La Boca en stopt bij verschillende stranden voor foto´s. Uiteindelijk word je afgezet bij Playa Ancón waarna je vervolgens de rest van de dag heerlijk kunt zonnebaden.

Topes de Collante:
Hiking in Topes de Collante naar de waterval El Salto del Caburní (niveau halfgevorderd) inclusief vervoer + gids + entreegeld.

Workshops:

Salsa, percussie, tekenkunst, keramiek

MiCuba Tips

Plaza Mayor met Iglesia de la Santísima Trinidad:
Bezoek de kerk Santísima Trindad aan het centrale plein dat omgeven is door authentieke Spaanse koloniale gebouwen. Dit historische plein heeft nog de originele plaveistenen uit de koloniale tijd.

Valle de los Ingenios:
Deze vallei was ooit een van de belangrijkste suikerrietplantages uit de regio en behoorde tot  de grootgrondbezitter Iznaga. Vanuit de toren hield hij zijn slaven scherp in de gaten. Nu kun je deze toren bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht.

Strand Peninsula Ancón, María Aguilar, La Boca:
Rijd vanuit Trinidad eerst langs La Boca en zo langs María Aguilar, tot slot kom je dan uiteindelijk in Playa Ancón. Bekijk eerst welk strand je het mooist en rustigst vindt. Over het algemeen wordt Playa Ancón het drukst bezocht. Hier kun je ook een tochtje maken op een mini-catamaran en snorkelen.

Watervallen Salto de Javira:
Op ongeveer 20 kilometer afstand kun je in Topes de Collantes een bezoek brengen aan een van deze watervallen. De hiking naar Salto de Javira is het zwaarst (ongeveer 1 uur heen en 1,5 uur terug).

Paardrijden naar Los Pilones:
Maak een paardrijtocht naar het natuurgebied Los Pilones. Het is een mooie tocht door de groene natuur en hier kun je ook nog eens lekker zwemmen.

Las Lomas de Banao:
Op ongeveer 50 kilometer afstand van Trinidad bevindt zich het Ecologisch reservaat Lomas de Banao. Een van de mooiste bergtoppen, dat onderdeel uitmaakt van de Guamuhaya,  uit de regio.

Casa de la Trova:
Elke avond wordt hier live-muziek gemaakt (trova of Cubaanse son) en kun je zelfs op het kleine drukbezochte dansvloertje je salsadanspassen in de praktijk brengen.

Las Escalinatas:
Op deze trappen in de openlucht kun je lekker zitten en genieten van de opzwepende muziek (elke avond live-muziek) en kijken naar de dansende menigte. Er zijn ook zitplaatsen op het terras, alleen moet je er dan wel aan het begin van de avond bij zijn.

La Canchánchara:
Deze muziekbar in Trinidad is vernoemd naar een typisch Cubaanse cocktail: La Canchánchara. Elke dag wordt hier live Cubaanse muziek gemaakt.

Naar bestemming

Trinidad - Cienfuegos 85 km
Trinidad – Santa Clara 95 km
Trinidad – Remedios 200 km
Trinidad – Playa Larga 240 km
Trinidad – Camagüey 273 km
Trinidad - Viñales 560 km

MiCuba & MiCuba Travel

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba 2011 - 2021