Viñales Vallei

Het Cubaanse platteland

In het westen van Cuba, midden in de groene vallei, ligt het dorpje Viñales (4.000 inwoners). In dit dal in de provincie Pinár del Río groeit de legendarische tabaksplant op de vlakke velden en tussen de oprijzende rotskegels Mogotes. Dit gebied is uitgeroepen tot UNESCO -werelderfgoed en het is de perfecte plaats om alles te weten te komen over het gehele tabaksproces. Bij aankomst in de casa particularkun je alvast voor het eerst plaatsnemen op het terras in een authentieke schommelstoel en heerlijk genieten van je welverdiende welkomstcocktail.

Optionele excursies

Op bezoek bij de tabaksboer:
Samen met de plaatselijke gids breng je een bezoek aan de tabaksboer en ga je de omgeving van Viñales ontdekken. Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over het tabaksproces. Een echte Cubaanse sigaar wordt met gemak zo voor je ogen gerold. Het is mogelijk om deze excursie te voet of te paard af te leggen.

MiCuba Tips

Cayo Levisa en Cayo Jutías:
Op ongeveer 21 kilometer ten noorden van Viñales kun je Cayo Levisa per boot bezoeken (30 minuten per boot). Cayo Jutías ligt 65 kilometer ten noord-westen van Viñales. Je kunt hier een boottochtje maken en échte zeesterren spotten! Beide hebben prachtige witte stranden met kristalhelder water.

De grotten Cueva del Indio en Gran Caverna de Santo Tomás:
Een echte toeristische trekpleister is het boottochtje door de Cueva del Indio. Minder toeristisch is de grot Santo Tomás. Voor de liefhebbers van speleogie is dit de perfecte grot om te bezoeken.

Muurbeschildering Mural de la Prehistoria:
Rijd langs deze muurbeschildering, gemaakt door de schilder en wetenschapper Leovigildo González Morillo (volgeling van Diego Rivera). Gelegen bij de Mogote Pita op 4 kilometer buiten Viñales.

Naar bestemming

Viñales - Soroa 95 km
Viñales – Playa Larga 401 km
Viñales – Cienfuegos 475 km
Viñales - Trinidad 560 km