cuba-rondreis-micuba-viñales-pinar-del-rio.jpg

MiCuba

Duurzaam toerisme

Verantwoord, lokaal, persoonlijk 

Wij staan voor verantwoord en duurzaam toerisme. Onze kracht ligt bij het aanbieden van authentieke rondreizen, kleinschaligheid (géén massatoerisme) en een persoonlijke aanpak. Daarom werken we nauw samen met lokale initiatieven. Voor reizigers betekent dit dat, terwijl je geniet van een werkelijk unieke ervaring in Cuba, je ook de lokale economie ondersteunt, en met name je casa eigenaren en gidsen. Je reis heeft echt impact!

We zijn trots lid van het Travelife-netwerk. Travelife  is een toonaangevend internationaal management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties zoals de onze, die willen dat hun bedrijf duurzaam is. Travelife  helpt bij het beheren en verbeteren van sociale en milieuaspecten, zodat ze voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Wij zijn van mening dat succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen nauw met elkaar verbonden zijn.

Direct impact met uw reis

Cuba.JPG

Culturele uitwisselingen

Wij geloven in het bevorderen van culturele uitwisselingen. Door met ons te reizen, krijg je de kans om betekenisvolle lokale connecties te maken. Op deze manier wordt je reis een leerzame ervaring voor zowel jou als de lokale mensen waarmee je in contact komt.

Vi%C3%B1ales_edited.jpg

Casas particulares

Door in casas particulares te verblijven steun je direct de casa eigenaren en hun familie. Bovendien nemen casa eigenaren mensen in dienst wanneer hun casa drukker wordt, om te helpen met koken en schoonmaken. Jouw verblijf in een casa heeft dus direct impact voor veel families.

Cuba.jpg

Gidsen en chauffeurs

We werken met lokale gidsen en chauffeurs - mensen die gepassioneerd zijn over hun omgeving en die dit graag met je delen. Door met ons op excursie te gaan, krijg je niet alleen de echte insiders-informatie, maar ondersteun je ook de families van deze gidsen en chauffeurs.

Casas particulares, b&b

Casas particulares zijn een populair type accommodatie in heel Cuba. Een casa particular is een soort Cubaanse Bed&Breakfast, wat betekent dat je bij een Cubaans gezin verblijft – maar natuurlijk met de privacy van een eigen kamer met airconditioning en toegang tot je eigen badkamer en toilet.