top of page

Lokale impact

Wij staan voor verantwoord en duurzaam toerisme. Onze kracht ligt bij het aanbieden van authentieke rondreizen, kleinschaligheid (géén massatoerisme) en een persoonlijke aanpak. Daarom werken we nauw samen met lokale initiatieven. Voor reizigers betekent dit dat, terwijl je geniet van een werkelijk unieke ervaring in Cuba, je ook de lokale economie ondersteunt, en met name je casa eigenaren en gidsen. Je reis heeft echt impact!

We zijn trots lid van het Travelife-netwerk. Travelife  is een toonaangevend internationaal management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties zoals de onze, die willen dat hun bedrijf duurzaam is. Travelife  helpt bij het beheren en verbeteren van sociale en milieuaspecten, zodat ze voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Wij zijn van mening dat succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen nauw met elkaar verbonden zijn.

Direct impact met uw reis

WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.47.10 PM.jpeg

Culturele uitwisselingen

Wij geloven in het bevorderen van culturele uitwisselingen. Door met ons te reizen, krijg je de kans om betekenisvolle lokale connecties te maken. Op deze manier wordt je reis een leerzame ervaring voor zowel jou als de lokale mensen waarmee je in contact komt.

12.jpg

Casas particulares

Door in casas particulares te verblijven steun je direct de casa eigenaren en hun familie. Bovendien nemen casa eigenaren mensen in dienst wanneer hun casa drukker wordt, om te helpen met koken en schoonmaken. Jouw verblijf in een casa heeft dus direct impact voor veel families.

WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.47.10 PM (4).jpeg

Gidsen en chauffeurs

We werken met lokale gidsen en chauffeurs - mensen die gepassioneerd zijn over hun omgeving en die dit graag met je delen. Door met ons op excursie te gaan, krijg je niet alleen de echte insiders-informatie, maar ondersteun je ook de families van deze gidsen en chauffeurs.

13.jpg

WAAROM EEN  CASA PARTICULAR

Casas particulares zijn een populair type accommodatie in heel Cuba. Een casa particular is een soort Cubaanse Bed&Breakfast, wat betekent dat je bij een Cubaans gezin verblijft – maar natuurlijk met de privacy van een eigen kamer met airconditioning en toegang tot je eigen badkamer en toilet. De kamers in casas zijn erg comfortabel en betaalbaar. Een bijkomend voordeel is dat het voor jou de perfecte manier is om in contact te komen met de lokale bevolking, én dat de lokale bevolking profiteert van je verblijf. We hebben een netwerk van vertrouwde casas particulares die wij hebben uitgekozen om mee te werken en die aan onze eisen voldoen. Veel casas particulares zijn ook een paladar: een huiskamerrestaurant. Casa eigenaren kunnen het lekkerste Cubaanse eten voor jou bereiden, wat jouw lokale ervaring nog specialer maakt!

Casas particulares bestaan in allerlei soorten en maten, en dit is onder andere afhankelijk van de specifieke bestemming. Sommige casas particulares zijn ruim en luxueus, met een prachtig dakterras of patio en ruime badkamers. In Trinidad heb je bijvoorbeeld prachtige koloniale herenhuizen, en ook in Havana zijn hele mooie en bijzondere casas particulares. In andere casas, op het platteland bijvoorbeeld, is het verblijf eenvoudiger. Maar alle casas particulares waar wij mee samenwerken, voldoen aan de eisen die wij gesteld hebben qua privacy en hygiëne. En uiteindelijk is wat telt natuurlijk de huiselijke sfeer, de warmte en gastvrijheid van de Cubanen bij wie je verblijft.

bottom of page