Praktische informatie

 

Wij regelen alleen het landarrangement op Cuba. Op deze manier heb je de vrijheid om zelf je vlucht data te bepalen. Raadpleeg voor de vluchten de volgende websites:

KLM
    Amsterdam - Havana

AirEuropa     Amsterdam - Havana

TUI fly Nl    Amsterdam - Varadero of Holguin
TUI fly Be    Brussel - Varadero

 

Een vliegreis duurt vanuit Nederland gemiddeld 10 uur en het tijdsverschil is 6 uur (vroeger in Cuba).

Reizigers naar Cuba met een Nederlandse nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is. Daarnaast is een visum/toeristenkaart verplicht en moet deze getoond worden bij inchecken voor de vlucht.

In Cuba is het niet mogelijk geld op te nemen uit een pinautomaat met een MAESTRO-bankpas. Neem daarom altijd een creditcard mee. Op Cuba kun je alleen gebruik maken van de volgende creditcards: VISA of MASTERCARD. Amerikaanse creditcards worden niet geaccepteerd.
VISA creditcard: pinnen bij een geldautomaat /geld opnemen bij de bank
MASTERCARD creditcard: geld opnemen bij de bank

Euro´s kun je inwisselen tegen de Cubaanse munteenheid CUC (Cubaanse Peso Convertible) bij de bank, in hotels en in geld wisselkantoor CADECA deze zijn in de meeste steden aanwezig en open tussen 09:00 en 16:00 uur.

Het klimaat is subtropisch met een gemiddelde temperatuur van 25 °C dus qua kleding is lichte zomerkleding van katoen of linnen aan te raden. Tijdens onze wintermaanden (december – maart) kan de temperatuur ’s avonds en ’s nachts afkoelen, dus kan een sweater of zomerjas nuttig zijn.

Voor vaccinatie worden DTP en Hepatitis A aanbevolen (deze zijn niet verplicht). Meer inlichtingen vind je op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering: www.lcr.nl.

Spaans is de officiële taal. Tegenwoordig spreken steeds meer Cubanen ook Engels (over het algemeen vooral de jongere generatie). Neem voor de zekerheid wel een taalgids mee en leer eventueel wat basis zinnetjes uit je hoofd.

MiCuba

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Over ons

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Volg ons

© MiCuba - 2020