ONTDEK

Oost-Cuba

Avontuur en cultuur

Lees meer

De muziek van Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een waar bolwerk van de Afro-Cubaanse cultuur. Veel Cubaanse muziek is hier tot stand gekomen, zoals de Cubaanse son, traditionele trova en bolero. Son cubano bevat een mix van Afrikaanse en Spaanse muziekelementen, met percussie-instrumenten zoals claves, bongo's en maracas. Het kenmerkende geluid van de zessnarige gitaar is uniek voor son muziek. Liedjes gaan vaak over het dagelijkse leven van de lokale bevolking, en soneros, zoals de zangers worden genoemd, improviseren vaak tijdens het zingen, maar missen nooit een beat.

Naast het kijken naar muzikanten die op straat spelen, kun je ook genieten van traditionele Cubaanse muziek in de livemuzieklocaties van de stad. Vooral de Casa de la Trova en de Salon del Son zijn een bezoek waard. Ontdek de verborgen juweeltjes - er is zoveel keuze!

Terug naar jouw reis

Het paradijs Baracoa

Baracoa is uniek klein stadje, en omdat het behoorlijk geïsoleerd is, heeft het een heel eigen karakter. Ontdek de natuurlijke schoonheden van dit gebied! Baracoa is een echte aanrader vanwege de omvangrijke onaangetaste natuur. Het heeft de mooiste riviermonding van Cuba, en een overvloed aan kokosbomen en schitterende cacao- en bananenplanten.

De chocolade van Baracoa staat bekend als de beste van Cuba. Dus als je zin hebt in iets lekkers, volg dan het aroma van chocola langs de weg die je de stad uit leidt richting Moa. Hier vind je de chocoladefabriek, die door Che Guevara zelf is geïnaugureerd. Of bezoek Rancho Toa, en leer alles over de traditionele cacaoproductie in dit gebied. Welkom in het paradijs!

Terug naar jouw reis

Photos Oost Cuba

Geschiedenis in de Sierra Maestra

De Sierra Maestra vind je in het zuidelijke gedeelte van de provincie Granma. Het is een prachtig gebied voor natuurliefhebbers, en vanwege de bergen ook weer heel anders dan andere delen van Cuba. Het gebied is vooral heel beroemd omdat hier aan de kust in 1956 de jacht Granma aankwam, met aan boord de revolutionairen rondom Fidel Castro en Che Guevara. 

De revolutionairen moesten zich lang in de bergen schuilhouden voor de troepen van generaal Batista. Dit basiskamp, Comandancia de la Plata, kun je bezoeken! Er zijn hier nog overblijfselen te zien van de simpele hutten waarin ze verbleven. Er is ook een klein museum, en het uitzendkwartier van Radio Rebelde van waaruit de rebellen hun revolutionaire boodschap uitzonden. De geschiedenis komt tot leven!

Terug naar jouw reis

© MiCuba  2011 - 2021