ONTDEK

Cuba

met kinderen

Ervaar de Cubaanse cultuur met de familie

Lees meer

Oldtimers in Cuba

Cuba staat bekend om de prachtige klassieke oldtimers die je nog overal ziet rondrijden. De Cubanen zijn meesters geworden in het onderhouden en rijdend houden van deze auto’s. Het blijft ook een bijzonder gevoel om in zo’n oude auto te zitten, hoe vaak je het in Cuba ook kunt doen. Ervaar tijdens je reis dus zoveel mogelijk oldtimers!

Doe in Havana een excursie langs de hoogtepunten in een échte oldtimer. Bezoek een garage en leer van een expert hoe de Cubanen de oldtimers in een goede staat houden en repareren. Maar maak ook vooral gebruik van deze klassieke auto als taxi als lokaal vervoer – bijvoorbeeld in Havana, Viñales of Trinidad. Zo kun je je hele reis genieten van dit bijzondere gevoel

Terug naar jouw reis

Culturele workshops

Lokale ervaringen en connecties met de locals maken je reis extra speciaal, en het is natuurlijk ook heel leuk om zo met de hele familie bezig te zijn. Aylen geeft verschillende workshops in Trinidad, waaronder salsa en percussie. Cuba staat natuurlijk bekend om de beroemde muziek en dans. Deze workshops zijn dé manier om goed los te komen en helemaal op te gaan in de Cubaanse muziek.

Voor zowel de salsa workshop als de percussie workshop maakt het niet uit of je al enige ervaring hebt of nog een beginner bent. Aylen is hier helemaal op ingespeeld en weet precies hoe ze jullie op de leukste manier de basis kan leren. Wie weet ontdek je wel verborgen talenten van jezelf of een familielid! Aylen kijkt er in ieder geval naar uit om jullie dit stukje Cubaanse cultuur zelf te laten ervaren.

Terug naar jouw reis

Photos Cuba

Zout en zoet waterplezier

Het fijne aan een rondreis door het westen en midden van Cuba is dat de reisafstanden relatief kort zijn, maar dat de diversiteit van de bestemmingen echt prachtig is. Cuba is een warm land, dus het is niet onbelangrijk om overal lekker te kunnen afkoelen en te kunnen zwemmen! En ook hiervoor zijn zo veel opties!

In Viñales kun je in een hotel met zwembad verblijven, of je kunt een uitstapje maken naar het eilandje Cayo Levisa voor een stranddag. Ook vanuit Cienfuegos en Trinidad kun je heel makkelijk naar prachtige stranden in de buurt gaan. Of wat dacht je van watervallen en natuurlijke zwembaden! Een absolute aanrader is El Nicho, tussen Cienfuegos en Trinidad, en de Javira waterval in El Cubano bij Trinidad.  En natuurlijk is het beroemde strand van Varadero het perfecte einde van de reis. Geniet!

Terug naar jouw reis

© MiCuba  2011 - 2021