ONTDEK

Viñales

De groene vallei en de mogotes

Lees meer

Tabaksvelden en sigaren

In het westen van Cuba, midden in de groene vallei, ligt het dorpje Viñales. In dit dal in de provincie Pinar del Río groeit de legendarische tabaksplant op de vlakke velden en tussen de oprijzende mogotes (kalksteenheuvels). Het prachtige gebied is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en het is de perfecte plaats om alles te weten te komen over het gehele tabaksproces.

Dompel je helemaal onder in het Cubaanse plattelandsleven, en waar kun je dat beter doen dan bij een biologische boerderij in Viñales. Het kweken van de planten, de tabaksbladeren, het drogen en alle stappen die nodig zijn om de beste Cubaanse sigaren te produceren – de lokale boeren zullen je hier alles over vertellen. En natuurlijk kun je ook zelf proberen een sigaar te rollen! De perfecte manier dus om meer te leren over de lokale cultuur en tradities.

Terug naar jouw reis

Adembenemende uitzichten

In de heuvelachtige omgeving van Viñales zijn zoveel plekken met prachtige uitzichten. Zoek er één of meerdere op! Natuurlijk heb je het beroemde uitzichtpunt over de hele vallei bij hotel Los Jazmines. Je kunt ook heel gemakkelijk het dorpje uit lopen en één van de heuvels beklimmen, van waar je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt. Maak onderweg ook vooral een praatje met de dorpsbewoners die je tegenkomt.

Een bezoek aan de muurschildering van Viñales kan natuurlijk ook niet ontbreken. Maar beklim ook vooral deze bijzondere rots. Er is een redelijk steil, maar goed te doen, wandelpad achter de muurschildering de rots op. Je zult af en toe over takken moet klauteren, maar het uitzicht over de vallei en de mogotes is het absoluut waard!

Terug naar jouw reis

Photos Viñales

Fiets off the beaten track

De leukste manier om de prachtige omgeving van Viñales te ontdekken is natuurlijk per fiets. Het geeft je alle vrijheid om je eigen plan te trekken en te stoppen waar je wilt. Is dat niet de beste manier om echt tot rust te komen te midden van deze adembenemende natuur? Fiets naar de muurschildering: het is niet ver en onderweg kom je al prachtige mogotes tegen. Of fiets vanuit het dorp de andere kant op, naar de verschillende grotten. Deze zijn absoluut een bezoekje waard!

Je zult versteld staan van de diversiteit in de prachtige natuur van Viñales. De omgeving heeft ook allerlei verborgen parels, voor als je meer off the beaten track wilt gaan. Een lange fietstocht kan je bij een rivier brengen waar je heerlijk kunt zwemmen. Of ga naar een meertje wat dichter bij Viñales, perfect voor wat afkoeling. Vergeet aan het einde van de dag vooral niet bij te komen met een cocktail in het dorp.

Terug naar jouw reis

© MiCuba  2011 - 2021