Cuba 15 dagen

Authentieke oldtimers, Cubaanse sigaren én exotische vissen

Vervoer

Huurauto (medium klasse) 

Gebied

Midden en westen

Thema's

Cultuur-Natuur-Avontuur

Accommodatie

Casas Particulares & Hotels

Reisduur

15 dagen & 14 nachten

Prijs

v.a. € 1102, - p.p.*

Info

*Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer voor een rondreis in het laagseizoen

Cuba 15 dagen

Tijdens deze rondreis kun je op relatief korte afstanden tussen de bestemmingen een veelzijdige indruk opdoen van Cuba en de lokale mensen. Je geniet afwisselend van cultuur en natuur: koloniale steden, groene tabaksvelden en parelwitte stranden. Door te verblijven in casas particulares krijg je een intiemere kijk op het échte lokale leven. Je maakt in Havana een tour in een klassieke oldtimer, bezoekt een tabaksboer in Viñales, snorkelt tussen de felgekleurde vissen in Playa Larga en maakt een lokale fietstaxi-tour door de buitenwijken van Trinidad. Kortom allerlei ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie!

Inclusief

 

Meet & greet in Havana met MiCuba lokale vertegenwoordiger

Havana: Oldtimer/city-tour

Viñales: Tabaksboer-excursie

Trinidad: Fietstaxi-tour

Huurauto 11 dagen (medium-klasse)

14 overnachtingen in casas particulares (inclusief ontbijt)

Transfers van en naar het vliegveld

Exclusief

Internationale vlucht

Autoverzekering ter plaatse en extra’s

Toeristenvisum

Optionele excursies

Hoogtepunten

 

Levendig en kleurrijk Havana, Groene en charmante Viñales, Vissersdorp Playa Larga , Cienfuegos-stad: "De parel van het zuiden", Schilderachtig en muzikaal Trinidad, Traditionele en gracieus Remedios

Reisschema

 

Dag 1  - Havana
Intercontinentale vlucht op Havana of Varadero. Bij aankomst in Varadero reis je in ongeveer 1,5 – 2 uur gelijk door naar je casa particular in Havana.

Dag 2 - Havana – Toeren in een klassieke oldtimer

In de ochtend krijg je een Meet&Greet met onze vertegenwoordiger en maak je een city-tour met lokale gids. Aan het einde van de tour stap je in een klassieke oldtimer en verken je Havana als een echte Habanero.

Dag 3 - Havana
Slenter lekker langs de 'Malecón’ dé plek voor toeschouwers, verliefde stelletjes, nachtbrakers, verkopers, muzikanten, jong en oud: er is voor iedereen plek op de Sofá de La Habana, ofwel de spreekwoordelijke bank van Havana. Het is de moeite waard om ‘s avonds langs deze golfbreker te wandelen, naar de zee te staren en de magie van zijn zonsondergang te bewonderen.

Dag 4 - Viñales
Extra vroeg in ochtend haal je de huurauto op en rijd je naar het Cubaanse platteland. Bij de casa particular wordt je hartelijk ontvangen met een welkomst-cocktail.

Dag 5 - Viñales – Op bezoek bij de tabaksboer
In de ochtend maak je een rondleiding met Engelstalige gids en bezoek je een lokale tabaksboer. Je leert alles over het tabaksproces te midden van het betoverende landschap van Viñales.

Dag 6 - Playa Girón
Extra vroeg in de ochtend rijd je naar de volgende casa particular in Playa Giron. Het is een lange reis van ongeveer 5-6 uur. Het dorpje zelf is klein en heeft een museum over de invasie in de Varkensbaai; wat de plek verder bijzonder maakt zijn het natuurpark Ciénaga de Zapata én de verschillende snorkelpunten.

Dag 7 - Playa Girón – Snorkelen tussen de vissen
Je kunt op eigen gelegenheid hier ook de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken. Er zijn verschillende mooie snorkelpunten langs de kust tussen Playa Giron en Playa Larga en snorkel equipment is of bij de casa of bij de snorkelplekken lokaal wel te huren. Ga bijvoorbeeld snorkelen bij Cueva de los Peces.

Dag 8 - Cienfuegos
In ongeveer een uurtje ben je al aangekomen in het charmante Cienfuegos. Je casa particular is gelegen aan de baai in Punta Gorda. Geniet van het prachtige uitzicht en verken op je gemakje deze Franse koloniale stad.

Dag 9 - Trinidad
Als je op tijd vertrekt kun je onderweg nog de watervallen van El Nicho aandoen. In de middag rijd je het levendige Trinidad binnen. Ga lekker op een stoepje zitten en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Dag 10 - Trinidad - Lokale fietstaxi-toer
In de ochtend staat je fietstaxi klaar en ga je met een trinitario de plekjes van de stad bezoeken waar het échte lokale leven zich afspeelt. Aanrader: geniet van een avondmaaltijd bij je Casa Particular! 

Dag 11 - Trinidad
Optionele excursies: Maak een paardrijtocht naar het natuurgebied Los Pilones. Het is een mooie tocht door de groene natuur en hier kun je ook nog eens lekker zwemmen. Of maak een stevige hike naar Topes de Collante en bezoek de waterval El Salto del Caburní.

Dag 12 - Remedios
Vertrek vroeg in de ochtend, zodat je ook nog de universiteitsstad Santa Clara kunt bezoeken. Of neem het bergpad voor prachtig uitzicht over de Escambray-bergen. Eenmaal aangekomen in Remedios kun je de kleine, maar toch charmante binnenstad verkennen.

Dag 13 - Remedios - Rancho El Querete
Maak een wandeling in Rancho El Querete als je er in de zomer bent. Dit natuurpark maakt deel uit van het natuurgebied Yaguajay en is de perfecte omgeving voor zwemmen in het groenblauwe water. Anders kun je met je auto een dagtocht maken richting de parelwitte stranden van Cayo Santa Maria.

 

Dag 14 - Havana

Verlaat Remedios op tijd, dan kun je in de middag in Havana nog de laatste souvenirs kopen. Je hebt nog tot aan het einde van de middag om de huurauto in te leveren. Geniet nog een dag van deze bruisende stad met karakter!

Dag 15 - Retour
Helaas de reis zit er weer op… maar een lichtpuntje: je neemt als bagage wel weer mooie herinneringen mee naar huis!

Accommodatie

 

Route

 

Havana, Viñales, Playa Girón, Cienfuegos, Trinidad, Remedios, Havana

MiCuba

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Links

Volg ons

2020  - Powered by MiCuba BV  - Copyright © 

MiCuba Alle rechten voorbehouden