Cuba 24 dagen

Kokosbomen, Cubaanse son én koloniale sferen

Vervoer

Huurauto (medium klasse) 

Gebied

Hele eiland

Thema's

Cultuur-Natuur-Ontdekking

Accommodatie

Casas Particulares & Hotels

Reisduur

24 dagen & 23 nachten

Prijs

v.a. € 1652,- p.p.*

Info

*Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer voor een rondreis in het laagseizoen

Cuba 24 dagen

In 24 dagen maak je een rondreis van West- naar Oost-Cuba en weer terug. Je begint in Havana of Varadero en legt in totaal 2660 kilometer af. Vooral voor de natuurliefhebber is dit een mooie rondreis, aangezien je naast het groene Viñales in het westen ook de jungle van Baracoa in het oostelijke punt van het eiland meepakt. Met kleinschalig verblijf in casas particulares waar je echt de lokale sfeer proeft. In Havana maak je een wandeling door Havana Vieja, bezoek je de tabaksvelden van Viñales, maak je een lokale fietstaxi-tour, doorkruis je de jungle in Baracoa en beklim je de enige tafelberg van Cuba. Dit is een actieve vakantie met veel cultuur en natuurmomenten. Aan het einde van de reis kun je aan het strand in Varadero uitrusten en bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan.

Inclusief

 

Meet & greet in Havana met MiCuba lokale vertegenwoordiger

Havana: City-tour

Viñales: Tabaksboer-excursie

Trinidad: Fietstaxi-tour

Huurauto 19 dagen (medium-klasse)

23 overnachtingen in casas particulares (inclusief ontbijt)

Transfers van en naar het vliegveld

Exclusief

Internationale vlucht

Autoverzekering ter plaatse en extra’s

Toeristenvisum

Optionele excursies

Hoogtepunten

 

Levendig en kleurrijk Havana. Groene en charmante Viñales. Cienfuegos-stad: "De parel van het zuiden".  Schilderachtig en muzikaal Trinidad. Koloniale stad Camagüey. Santiago de Cuba: de hoofdstad van het oosten. Tropische schoonheid van Baracoa. Bayamo, aan de voet van Sierra Maestra. Koloniale stad Camagüey. Santa Clara: de stad Che Guevara. Het beroemde strand van Varadero

Reisschema

 

Dag 1 - Havana

Intercontinentale vlucht op Havana of Varadero. Bij aankomst in Varadero reis je in ongeveer 1,5 – 2 uur gelijk door naar Havana.

Dag 2 - Havana – City-tour in Habana Vieja

In de ochtend krijg je een Meet & Greet met onze vertegenwoordiger en maak je een city-tour met lokale gids. Verken Habana Vieja als een echte Habanero.

Dag 3 - Havana
Bezoek het Cementerio de Colón, één van de indrukwekkendste begraafplaatsen in Latijns-Amerika. Meer dan 800.000 mensen liggen hier begraven, waaronder talloze bekende Cubanen. Door de enorme beeldhouwwerken en immense toegangspoorten is dit een ware stad in stilte.

Dag 4 - Viñales
Extra vroeg in ochtend haal je de huurauto op en rijd je naar het Cubaanse platteland. Je kunt nog een tussenstop maken in Soroa en een bezoek brengen aan Las Terrazas. Eenmaal aangekomen bij de casa in Viñales wordt je hartelijk ontvangen met een welkomst-cocktail.

Dag 5 - Viñales – Op bezoek bij de tabaksboer
In de ochtend maak je een rondleiding met Engeltalige gids en bezoek je een lokale tabaksboer. Je leert alles over het tabaksproces te midden van het betoverende landschap van Viñales.

Dag 6 - Viñales
Op ongeveer 21 kilometer ten noorden van Viñales ligt Cayo Levisa en iets verder op 65 kilometer ten noordwesten ligt Cayo Jutías. Beiden prachtige bountystranden en zeker de moeite waard te bezoeken.

Dag 7 - Cienfuegos
Vandaag kom je aan in het charmante Cienfuegos. Je casa is gelegen aan de baai in Punta Gorda. Geniet van het prachtige uitzicht en verken op je gemakje deze Franse koloniale stad.

Dag 8 -Cienfuegos
Bekijk het kasteel Castillo de Jagua of bezoek Playa Rancho Luna: Voor de duikliefhebbers is dit strand de ideale plek. Het geeft toegang tot het koraalrif Notre Dame (5,2 meter hoog).

Dag 9 - Trinidad
Als je op tijd vertrekt kun je onderweg nog de watervallen van El Nicho aandoen. In de middag rijd je het levendige Trinidad binnen. Ga lekker op een stoepje zitten en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Dag 10 - Trinidad - Lokale fietstaxi-toer
In de ochtend staat je fietstaxi klaar en ga je met een trinitario de plekjes van de stad bezoeken waar het échte lokale leven zich afspeelt.

Dag 11 - Camagüey
In ongeveer 3,5-4 uur rijd je Camagüey binnen en raak je al snel verdwaald in de binnenstad. Neem rustig de tijd om de casa te vinden en ga daarna lekker zelf op pad in deze grote koloniale stad.

Dag 12 - Santiago de Cuba
Vertrek extra vroeg in de ochtend, dit is namelijk een lange rit van 6,5-7 uur. Maar dan wel in het muzikale, swingende Santiago de Cuba! Rust aan het einde van de middag lekker uit en geniet buiten op de patio van een heerlijk huisgemaakt avondmaal in je eigen casa.

Dag 13 - Santiago de Cuba
Dagindeling naar eigen invulling.

Dag 14 - Baracoa
Vertrek weer extra vroeg, je bent ongeveer 4-5 uur onderweg, maar als natuurliefhebber word je extra beloond! Verken in de middag de koloniale binnenstad en geniet van deze groene omgeving.

Dag 15 - Baracoa Beklim de tafelberg El Yunque
Trek je wandelschoenen maar aan voor een tocht naar de enige tafelberg op Cuba. Deze tochten zijn heel makkelijk lokaal te regelen bijvoorbeeld  via de casa eigenaar. El Yunque was een heiligenplaats van de oorspronkelijke eilandbewoners: de Taíno-indianen.

Dag 16 - Baracoa
Zin in een dagje strand? Ga dan richting het noord-westen van de stad, daar ligt een klein strand Playa Maguana, wat absoluut niet toeristisch is en waar je lekker even kunt relaxen.

Dag 17 - Bayamo
Bereid je weer voor op een lange rit van ongeveer 6,5 uur naar het authentieke onontdekte Bayamo. Als je graag ook nog de bergketen Sierra Maestra wilt bezoeken (Pico Turquino), blijf dan nog een dagje langer.

Dag 18 - Camagüey
Op deze dag ben je weer even terug in Camagüey. Bekijk alles wat je nog niet gezien had in deze koloniale stad.

Dag 19 - Santa Clara
Vertrek extra vroeg naar Santa Clara en steek dan gelijk door richting Remedios – Cayo Santa María. Bezoek in de middag deze prachtige eilanden-archipel. In de avond kun je in Santa Clara aanschuiven op een bankje op het centrale plein en de lokale sfeer opsnuiven.

Dag 20 - Santa Clara
Bij aankomst in Santa Clara merk je gelijk dat het een levendige universiteitsstad is met een open, gastvrije bevolking. De eerste dag kun je een bezoek brengen aan de meest bezochte bezienswaardigheid: Plaza de la Revolución.

Dag 21 - Varadero
Als je al lekker op tijd aan het strand wil liggen, vertrek dan wat eerder in de ochtend. In ongeveer 3,5 uur kun je in Varadero. Je casa ligt op 50-100 meter loopafstand van het strand.

Dag 22 - Varadero
Voorafgaand op het inleveren van de huurauto, kun je nog de grot Cuevas de Saturno bezoeken. Deze grot is iets kleiner in vergelijking met Cuevas Bellamar in het nabij gelegen Matanzas, maar is ideaal om te zwemmen of snorkelen.

Dag 23 - Varadero
Rust nog een dag lekker uit van de lange reis en geniet van alle indrukken die je opgedaan hebt. Liggend aan het strand en kijkend naar de schittering van het zonlicht in de zee…

Dag 24 - Retour
Vandaag vertek je weer naar huis, waar je ook nog kunt nagenieten van alle indrukken die je hebt opgedaan!

Accommodatie

 

Route

 

Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Santiago de Cuba, Baracoa, Bayamo, Camagüey, Santa Clara, Varadero

MiCuba

MiCuba BV
Reisspecialist in Cuba

K.V.K 70278547
B.T.W 8504.13.758.B01

Vereniging van Kleinschalige Reisorganis
Garantiefonds GGTO
Travelife.jfif

Links

Volg ons

2020  - Powered by MiCuba BV  - Copyright © 

MiCuba Alle rechten voorbehouden