Reizen naar Cuba

Reizen naar Cuba

Cuba 24 dagen

Boek flexibel, en ontdek Cuba!

Kokosbomen, Cubaanse son én koloniale sferen

Levendig en kleurrijk Havana. groen en charmant Viñales. Cienfuegos-stad: "De parel van het zuiden". Schilderachtig en muzikaal Trinidad. Koloniale stad Camagüey. Santiago de Cuba: de hoofdstad van het oosten. Tropische schoonheid in Baracoa. Traditioneel en gracieus Remedios. Santa Clara: de stad van Che Guevara. Het beroemde strand van Varadero

Vervoer

Bus & privé transfers, of huurauto (standard automatic)
 

Gebied

Hele eiland


 

Prijs bus

v.a. € 1703, - p.p.*
 

Thema's

Cultuur & Natuur & Ontdekking

 

Accommodatie

Casas particulares


 

Prijs privé transfers

v.a. € 2156, - p.p.*
 

Reisduur

24 dagen & 23 nachten

 

Info

*Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer voor een rondreis in het laagseizoen
 

Prijs huurauto

v.a. € 2268, - p.p.*
 

 

Cuba 24 dagen

In 24 dagen maak je een rondreis van west naar oost Cuba en weer terug. Je start deze rondreis in Havana of Varadero en legt in totaal 2660 kilometer af. Vooral voor de natuurliefhebber is dit een mooie rondreis, aangezien je zowel het groene Viñales in het westen, als de jungle van Baracoa in het oostelijke punt van het eiland meepakt. In Havana maak je een wandeling door Havana Vieja, de beroemde Cubaanse tabaksvelden bezoek je in Viñales, in Trinidad maak je een lokale fietstaxi-tour en in Baracoa doorkruis je de jungle en beklim je de enige tafelberg van Cuba. Leuk is ook het kleinschalige verblijf in casas particulares, waarmee je echt de lokale sfeer proeft. Dit is een actieve vakantie met veel cultuur- en natuurmomenten. Aan het einde van de reis kun je aan het strand in Varadero uitrusten en bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan

Reisschema

Havana

Reizen naar Cuba, Havana

 

Dag 1 - Havana Vieja of Vedado
Na de vlucht op Havana of Varadero reis je gelijk door naar je casa particular in Havana. Nu kan het genieten echt beginnen!

Dag 2 – Havana Vieja of Vedado – toeren in een klassieke oldtimer

In de ochtend krijg je een Meet&Greet met onze lokale vertegenwoordiger en maak je een city tour met lokale gids. Aan het einde van de tour stap je in een klassieke oldtimer en verken je Havana als een echte Habanero.

Dag 3 – Havana Vieja of Vedado

Slenter door de verschillende wijken en langs de Malecón. Het is de moeite waard om ‘s avonds langs deze golfbreker te wandelen, naar de zee te staren en de magie van zijn zonsondergang te bewonderen.

Viñales

Reizen naar Cuba, Vinales

 

Dag 4 - Viñales

Vandaag vertrek je naar het Cubaanse platteland. Bij de casa word je hartelijk ontvangen met een welkomstcocktail.

Dag 5 - Viñales – op bezoek bij de tabaksboer

In de ochtend maak je een rondleiding met Engelstalige gids en bezoek je een lokale tabaksboer. Je leert alles over het tabaksproces te midden van het betoverende landschap van Viñales.

Soroa

Reizen naar Cuba, Soroa, Las Terrazas

 

Dag 7 – Soroa - Huellas de la Historia

Soroa is een klein stadje met weelderige natuur. Huellas de la Historia brengt je naar het Sierra del Rosario Biosphere Reserve, waar de gids je vertelt over de Franse koffiekolonisten. Bezoek ook de waterval Salto de Soroa!

Cienfuegos

Reizen naar Cuba, Cienfuegos

 

Dag 8 - Cienfuegos

Vanuit Soroa reis je door naar het charmante Cienfuegos. Je casa particular is gelegen aan de baai in Punta Gorda of in het centrum. Geniet van het prachtige uitzicht en verken op je gemak deze Franse koloniale stad.

Trinidad

Reizen naar Cuba, Trinidad

 

Dag 9 – Trinidad - cocktail workshop

Onderweg kun je de watervallen van El Nicho aandoen. In de middag rijd je het levendige Trinidad binnen. Geniet van alles wat er om je heen gebeurt. Leer in de workshop ook hoe je de beste Cubaanse cocktails maakt!

 

Dag 10 - Trinidad - lokale bicitour + workshop pottenbakken

In de ochtend staat je fietstaxi klaar en ga je met een trinitario de plekjes van de stad bezoeken waar het échte lokale leven zich afspeelt. Doe daarna de workshop pottenbakken met een bekende keramiekkunstenaar uit Trinidad.

Dag 11 – Trinidad – Valle de los Ingenios + fotografieworkshop

Samen met de gids, en in een oldtimer, bezoek je de voormalige suikerrietplantages gelegen in de Valle de los Ingenios. Hierna ga je samen met een lokale fotograaf de verborgen juweeltjes van Trinidad fotograferen.

Camagüey

Reizen naar Cuba, Camagüey

 

Dag 12 – Camagüey

Camagüey heeft geen geordend dambord stratenpatroon, maar is juist heel chaotisch en verwarrend. Het is een waar doolhof van fraaie smalle straatjes gekarakteriseerd door typische keien, en met veel pittoreske plazas.   

Santiago de Cuba

Reizen naar Cuba, Santiago de Cuba

Dag 13 - Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en feesten, een waar bolwerk van Afro-Cubaanse cultuur. Wandel ook zeker door de de wijk El Tivolí, één van de schilderachtigste delen van Santiago de Cuba.

​​

Dag 14 – Santiago de Cuba - salsa workshop

Vandaag is het tijd voor het muzikale en swingende Santiago de Cuba en om lekker in beweging te komen op de ritmische deuntjes tijdens de salsa workshop. Geniet ook van een heerlijk huisgemaakt diner in je eigen casa.

Baracoa

Reizen naar Cuba, Baracoa

Dag 15 - Baracoa

Baracoa heeft de mooiste riviermonding van Cuba, een prachtige groenblauwe zee, een overvloed aan kokosbomen, cacao- en bananenplanten. Verken in de middag ook de koloniale binnenstad!

Dag 16 – Baracoa - adventure jeep tour

Vandaag reis je door de natuurlijke omgeving van Baracoa. Deze excursie laat je de schoonheden van de Toa-rivier en het strand van Maguana zien. Je leert alles over de natuur, de tradities en de geschiedenis van Baracoa.

Dag 17 - Baracoa
Bezoek ook het natuurpark Alexander Van Humboldt, dat ook deel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst.

Santiago de Cuba

Reizen naar Cuba, Santiago de Cuba

Dag 18 – Santiago de Cuba

Een tweede bezoek aan Santiago de Cuba. Perfect om eens een bezoek te brengen aan het rummuseum en nog een wandeling te maken door de levendige wijken van deze stad. Het is hier nooit saai!

Camagüey

Reizen naar Cuba, Camagüey

 

Dag 19 – Camagüey

Op deze dag ben je weer even terug in Camagüey. Bekijk alles wat je nog niet gezien had in deze koloniale stad.

Remedios

Reizen naar Cuba, Remedios

 

Dag 20 – via Sancti Spíritus naar Remedios

Sancti Spíritus is de bestemming om helemaal op te gaan in het lokale Cubaanse leven – en dus een leuke tussenstop! Geniet vervolgens in Remedios van de stille charme die dit dorp heeft weten te bewaren.

Cayo Santa María

Reizen naar Cuba, Cayo Santa Maria

 

Dag 21 – Remedios - Cayo Santa Maria tour

Vandaag staat een dag vol geweldig strandplezier gepland. Het duurt ongeveer een uurtje om over de pedraplén te rijden; een weg die je over het water voert en langs verschillende cayo's van de Sabana-archipel.

Varadero

Reizen naar Cuba, Varadero

 

Dag 22 – via Santa Clara naar Varadero

Onderweg kun je een tussenstop maken in Santa Clara: de stad van Che Guevara, waar je zijn monument kunt bezoeken. Hierna reis je door naar Varadero, om te genieten van het strand en een prachtige zonsondergang.

Dag 23 - Varadero

Uitgerekte stranden, palmbomen en helder transparant water. Relax en geniet van een cocktail op een van ‘s werelds mooiste stranden. Of probeer één van de watersporten! We kunnen hier ook een mooi all-inclusive resort boeken.

Dag 24 - Retour

Helaas de reis zit er weer op… maar een lichtpuntje: je neemt als bagage wel weer mooie herinneringen mee naar huis!

 

Route

Havana, Viñales, Soroa, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Santiago de Cuba, Baracoa, Remedios, Varadero 
 

Inclusief

 

Meet&Greet in Havana met MiCuba lokale vertegenwoordiger

Havana: underground biketour + salsa workshop

Viñales: Tobacco walking tour

Soroa: Huellas de la Historia

Trinidad: cocktail workshop + fietstaxi-tour + workshop pottenbakken + Valle de los Ingenios + photography workshop

Santiago de Cuba: salsa workshop

Baracoa: adventure jeep tour

Huurauto 19 dagen (standard automatic), privé transfers of bus tickets

23 overnachtingen in casas particulares (inclusief ontbijt)

Transfers van en naar het vliegveld (Havana airport of Varadero airport)

Engelssprekende gids voor alle excursies

Lokale assistentie

Persoonlijke travel app met reisinformatie en lokale tips

Exclusief

Internationale vlucht

Autoverzekering ter plaatse en extra’s

Toeristenvisum

Optionele excursies
 

 

Accommodatie