cuba-rondreis-van-west-naar-oost-micuba-viñales.jpg

Reizen naar Cuba

Cuba 24 dagen

Boek flexibel, en ontdek Cuba!

Voormalige suikerrietplantages, bountystranden én cubaanse salsa

Levendig en kleurrijk Havana, groen en charmant Viñales, schilderachtig en muzikaal Trinidad en de koloniale stad Camagüey. Sierra Maestra: een bergachtige omgeving met het hoogste punt van Cuba. Santiago de Cuba: de hoofdstad van het oosten. Daarnaast ook de tropische schoonheid van Baracoa en Holguín, een mengeling van landschappen

Vervoer

Bus & privé transfers, of huurauto (standard automatic)
 

Gebied

Westen en oosten van Cuba


 

Prijs bus

v.a. € 1686, - p.p.*
 

Thema's

Cultuur & Natuur & Avontuur

 

Accommodatie

Casas particulares & Hotel


 

Prijs privé transfers

v.a. € 2922, - p.p.*
 

Reisduur

20 dagen & 19 nachten

 

Info

*Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer voor een rondreis in het laagseizoen
 

Prijs huurauto

v.a. € 2069, - p.p.*
 

 

Van west naar oost

Deze reis is gebaseerd op de vluchten van TUI waarbij je kunt vliegen op Varadero en vertrekken vanuit Holguín in het oosten. Het voordeel van deze route is dat je enkel van west naar oost reist en daarmee meer tijd hebt om bij elke plaats even goed stil te staan om de lokale sfeer te proeven. Je kunt makkelijker tussenstops maken en iets van de omgeving te zien. Van de tabaksvelden in Viñales, het vissersdorpje Playa Girón, de indrukwekkende koloniale bestemmingen als Havana, Camagüey, Santiago de Cuba en Trinidad, tot de prachtige natuurlijke omgeving van de stad Baracoa. Je rijdt van de westkust (Viñales), naar de zuidkust, en eindigt aan de oostkust (Baracoa).

Reisschema

Havana

Reizen naar Cuba, Havana

 

Dag 1 - Havana Vieja of Vedado
Na de vlucht op Havana of Varadero reis je gelijk door naar je casa particular in Havana. Nu kan het genieten echt beginnen!

Dag 2 – Havana Vieja of Vedado – underground biketour

Na de Meet&Greet zul je tijdens de underground biketour de achterafstraatjes van Havana verkennen. De gids neemt je mee op een verfrissende reis langs alle verborgen plekjes van deze geweldige stad.

Viñales

Reizen naar Cuba, Vinales

 

Dag 3 - Viñales

Vroeg in de ochtend reis je door naar het Cubaanse platteland. Bij de casa word je hartelijk ontvangen met een welkomscocktail en kun je genieten van de schitterende groene omgeving.

Dag 4 - Viñales – ecological farm day tour

Tijdens de ecological farm day tour meng je je met de lokale boeren. Je zult leren hoe de familie hun biologische producten produceert. Geniet ook van een heerlijk lokaal recept, dat je tijdens een kookworkshop zult bereiden.

Playa Girón

Reizen naar Cuba, Playa Giron

Dag 5 – Playa Girón

Playa Girón zelf is klein en heeft een museum over de invasie in de Varkensbaai. Wat de plek verder bijzonder is de prachtige natuur én de verschillende snorkelpunten. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld.

Dag 6 – Playa Girón – Sendero del Enigma

Bezoek vandaag het natuurpark Ciénaga de Zapata. In de Cueva de los Peces kun je zwemmen tussen de vissen en er is een mogelijkheid tot grotduiken. Ontdek daarna de flora en fauna van de Sendero del Enigma.

Trinidad

Reizen naar Cuba, Trinidad

 

Dag 7 - Trinidad

Na een eventuele tussenstop in Cienfuegos, rijd je aan het begin van de middag het levendige Trinidad binnen. Ga hier lekker op een stoepje zitten en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Dag 8 – Trinidad – lokale bicitour
In de ochtend staat je fietstaxi klaar en ga je met een trinitario de plekjes van de stad bezoeken waar het échte lokale leven zich afspeelt. Aanrader: geniet van een avondmaaltijd bij je casa particular! 

Dag 9 – Trinidad – El Cubano

Op nog geen 20 minuten van Trinidad vind je El Cubano natural park. Hier loop je via een mooie ecotrail op licht niveau naar de Javira waterval, terwijl de gids je van alles vertelt en leert over de lokale flora en fauna.

Sancti Spíritus

Sancti Spiritus.jpg

 

Dag 10 – Sancti Spíritus – kookworkshop

Sancti Spíritus heeft een koloniaal karakter, een authentieke marktplaats en is gelegen langs de Yayabo-rivier. Een kleurrijke afwisseling! Ook leer je hier tijdens de kookworkshop hoe je de échte Cubaanse smaken combineert.

Camagüey

Camaguey

Dag 11 - Camagüey

Camagüey heeft geen geordend dambord stratenpatroon, maar is juist heel chaotisch en verwarrend. Het is een waar doolhof van fraaie smalle straatjes gekarakteriseerd door typische keien, en met veel pittoreske plazas.  

​​

Sierra Maestra

Reizen naar Cuba, Sierra Maestra.jpg

Dag 12 – Sierra Maestra Villa Santo Domingo

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen maken in het Gran Parque Nacional Sierra Maestra om onder andere vogels te spotten. De berg Pico Turquino is met zijn 1972 meter het hoogste punt van Cuba.​

Dag 13 - Sierra Maestra Villa Santo Domingo – Comandancia de la Plata

Samen met de gids maak je een tocht naar het voormalige rebellenkamp en hoofdkwartier van Fidel en zijn revolutionairen, waar ze zich lang moesten schuilhouden voor de troepen van generaal Batista.

Santiago de Cuba

Reizen naar Cuba, Santiago de Cuba

Dag 14 - Santiago de Cuba - Salsaworkshop

Vandaag is het tijd voor het muzikale en swingende Santiago de Cuba, met de voetjes van de vloer en de heupen in het rond tijdens de salsaworkshop. Geniet ook van een heerlijk huisgemaakt avondmaal in je eigen casa.​

Dag 15 - Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en feesten, een waar bolwerk van Afro-Cubaanse cultuur. Wandel ook zeker door de de wijk El Tivolí, één van de schilderachtigste delen van Santiago de Cuba.

Baracoa

Reizen naar Cuba, Baracoa

 

Dag 16 - Baracoa

Baracoa heeft de mooiste riviermonding van Cuba, een prachtige groenblauwe zee, een overvloed aan kokosbomen, cacao- en bananenplanten. Verken in de middag ook de koloniale binnenstad!

Dag 17 – Baracoa – adventure jeep tour

Vandaag reis je door de natuurlijke omgeving van Baracoa. Deze excursie laat je de schoonheden van de Toa-rivier en het strand van Maguana zien. Je leert alles over de natuur, de tradities en de geschiedenis van Baracoa.

Dag 18 - Baracoa
Bezoek ook het natuurpark Alexander Van Humboldt, dat ook deel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst.

Holguín

Holguin.jpg

 

Dag 19 - Holguín

Holguín is niet zo toeristisch, maar de stad wint aan populariteit vanwege het compacte centrum. Een leuke tip is de Loma de la Cruz, een trap de heuvel op, vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad.

Dag 20 - Retour

De reis zit er helaas alweer op! Chau Cuba, hasta la próxima vez!

 

Route

Havana, Viñales, Playa Girón, Trinidad, Sancti Spíritus, Camagüey, Sierra Maestra Villa Santo Domingo, Santiago de Cuba, Baracoa, Holguín
 

Inclusief

 

Meet&Greet in Havana met MiCuba lokale vertegenwoordiger

Havana: underground biketour

Viñales: welcome cocktail + Ecological farm day tour

Playa Girón: Sendero del Enigma

Trinidad: fietstaxi tour + El Cubano

Sancti Spíritus: kookworkshop

Sierra Maestra: Comandancia de la Plata

Santiago de Cuba: salsaworkshop

Baracoa: Adventure jeep tour

Huurauto 17 dagen (standard automatic), privé transfers of bus tickets

19 overnachtingen in casas particulares (inclusief ontbijt)

Transfers van en naar het vliegveld (Varadero airport en Holguín airport)

Engelssprekende gids voor alle excursies

Lokale assistentie

Persoonlijke travel app met reisinformatie en lokale tips

Exclusief

Internationale vlucht

Autoverzekering ter plaatse en extra’s

Toeristenvisum

Optionele excursies
 

 

Accommodatie